labdarúgás

2019.02.11. 11:07

Fél lábbal már a döntőben van a Bácsborsód

A hétvégén szombaton és vasárnap a harmadik játéknapot rendezték meg a bajai Petőfi-szigeten, a Dog-Pet Bt. Bácska Kupán. A hétvége rangadója a Borsód-Szeremle derbi volt.

Vincze Miklós

Fotó: Pozsgai Ákos

Mindkét gárda erősen tartalékosan állt fel a mérkőzésre, a szeremleiektől kilenc, a borsódiaktól hét alapjátékos hiányzott, ennek ellenére nagy vehemenciával vetették magukat a küzdelembe a csapatok. Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, bármelyik fél megszerezhette volna a vezetést, a szeremleiek öt száz százalékos ziccert is kidolgoztak, de mindannyiszor telibe lőtték a borsódi kapust. A játékrész utolsó percében aztán egy hihetetlenül balszerencsés gólt kaptak: a Szeremle támadott, Hegyi keresztpassza azonban a játékvezetőt találta el, és azonnal meg is valósult a játékvezetők rémálma, a labda úgy pattant le a sípmesterről, hogy azzal Merkler elnyargalhatott egyenest a szeremlei a kapuig, és meg is szerezte a vezetést.

A második játékrész elején aztán hamar növelte az előnyét a Borsót, 11-esből találtak be. Hajtott, próbálkozott a Szeremle, lüktető játék bontakozott ki a pályán, a 70. percben aztán végleg eldőlt a mérkőzés, amikor a Borsód megszerezte a harmadik gólját, majd meg is nyerte mérkőzést, és ezzel nagy lépést tett a döntőbe jutás felé.

–Ilyen iramú és színvonalú mérkőzésekkel lehet felkészülni a bajnokságra. Ezért sajnálom nagyon, hogy ezen a napon olyan sok hiányzó volt nálunk – jelentette ki a mérkőzést követően a Szeremle trénere, Szombati József, s tett egy – a játékosok szemszögéből nézve talán – baljós ígéretet: –Az erőnlétünk még nem tökéletes, ezért továbbra is erőltetni fogom a futóedzéseket.

Szeremle–Bácsborsód 0–3 (0–1)

Gólszerzők: Merkler 2, Madarász.

Szeremle: Felső Zs. (Oláh) – Hegyi D., Farkas D., Feidt, Sáfrány (Szalai), Elek, Hornyák, Bölcskei, Orsós, Hegyi R., Mihalics. Edző: Szombati József.

Bácsborsód: Rauf – Merkler, Aladics, Kiss G., Szabó M., Madarász, Rothflug, Jobicsics, Jarmazovics, Farkas Á. Szovilj. Edző: Varga Zsoltot Szabó János helyettesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában