cselgáncs

2018.06.11. 13:31

Jót tett a japán edzőtábor

Felkészítő versenyen jártak a Kecskeméti JC dzsudokái. Szabó Csabánál a három­hetes japán edzőtábor éreztette hatását, a dobogóra állhatott. A fiatal Cseh Márk pedig ragyogó ipponokat mutatott be a felnőttmezőnyben.

Borbély Károly

Szabó Csaba (felül), a Kecskeméti JC dzsudokája az elődöntőben aranyponttal kapott ki a belgrádi versenyen

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

A Kecskeméti JC két versenyzője indulhatott a Szerbia fővárosában, Belgrádban rendezett válogatóversenyen. Szabó Csaba (60 kg) harmadik, Cseh Márk (66 kg) hetedik helyezést ért el a harmincnégy ország részvételével zajló Európa Kupán.

Szabó négy mérkőzést nyert, két szerb, egy izraeli és egy olasz ellenfelet utasított maga mögé, a cseh Pulkrabektől aranypontos mérkőzésen vesztett. Cseh Márk togói és szerb ellenfelet győzött le, majd szerb és lengyel ellenféltől kapott ki.

– Csabánál a háromhetes japán edzőtábor éreztette a hatását, a korábbinál magabiztosabban versenyzett – mondta Nagysolymosi Sándor, a KJC vezetőedzője. – Stabilabb lett az állása, nem nagyon tudtak rajta dobni semmit. Nincs még csúcsformában, most írja a diplomamunkáját, hamarosan államvizsgázik, és ez érződött is a teljesítményén. Látni, hogy tele a feje. A belgrádi viadalt felkészítőnek szántam, ha befejezi a sulit, utána teljes erővel készülünk az olimpiai kvalifikációra. Szeptemberben világbajnokság vár ránk, majd Grand Prix Magyarországon és Zágrábban.

Szabó ezzel az eredménnyel változatlanul első a hazai rangsorban, a világranglistán pedig ötvenötödik helyen áll. Ahhoz, hogy ott legyen a 2020-as tokiói nyári játékokon, be kellene verekednie magát a legjobb 34 közé. Szabó egyébként nem utazott haza Belgrádból, a horvátországi Porecs felé vette az irányt (a táskájában tankönyvekkel is), a Nemzetközi Judo Szövetség olimpiai táborában folytatja a felkészülést.

Szabó Csaba (felül), a Kecskeméti JC dzsudokája az elődöntőben aranyponttal kapott ki a belgrádi versenyen
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

Ami pedig Cseh Márkot illeti, róla így beszélt Nagysolymosi Sándor: – Nem lépett túl a saját árnyékán, de két ragyogó ippont is bemutatott, ami azt jelenti, hogy technikailag nagyon képzett. Ő még nem kiegyensúlyozott versenyző, de még van ideje, csak 21 éves. Számára az idei U23-as Európa-­bajnokság a cél, ott kell bizonyítania.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában