Kecskemét

2018.06.07. 14:00

Az elfogadásról és az empátiáról szólt a sportnap

Második alkalommal rendezte meg szerdán az Esély Sportnapot a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház és a Hírös Sport Nonprofit Kft. a Messzi István Sportcsarnokban.

Horváth Péter

A sportnapon a fogyatékkal élő és az ép fiatalok a sporton keresztül megtapasztalták az egymást segítés, az elfogadás és az empátia erejét.

A 120 fiatal a megye négy településéről, Bajáról, Kecs­kemétről, Kiskunhalasról és Kiskőrösről érkezett. A résztvevők csapatversenyen mérkőztek meg egymással, majd érzékenyítő kalandtúrán vettek részt. Boronkay Péter többszörös világ- és Európa-bajnok paratriatlonista Esélyórával várt minden érdeklődőt.

Engert Jakabné szervező köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a sportesemény nem a versenyről, hanem az elfogadás és a befogadás értékeiről szól. – A rendezvény közvetíti azt a szemléletet, amely kifejezi, hogy mindannyian egyformán értékesek vagyunk, függetlenül attól, hogy ki milyen testi és szellemi képességgel, adottsággal rendelkezik – fogalmazta meg a sportnap üzenetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában