cselgáncs

2018.04.04. 12:05

Az izraeli Eb-n lehetőséget kapnak a Bács-Kiskun megyei fiatalok is

A Magyar Judo Szövetség elnöksége jóváhagyta a szakmai bizottság jelölését, így tizenhat magyar utazhat az idei Európa-bajnokságra – adta hírül a judoinfo.hu portál.

Borbély Károly

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

A kontinensbajnokságot 2018. április 26. és 28. között Izrael második legnagyobb városában, Tel-Avivban rendezik. Az Eb kissé rendhagyó lesz magyar szempontból, mert az elmúlt másfél évtized legendás magyar főszereplői közül Ungvári Miklós, Ungvári Attila, Bor Barna és Joó Abigél sem tart a csapattal. Akad, aki sérülése után még nincs megfelelő formában, és akad, aki már a civil élet kihívásai miatt nem tudott eléggé felkészülni. Így aztán lehetőséget kapnak a fiatalok, köztük a Kecskeméti JC és a Mogyi Bajai JC egy-egy dzsudokájával. Előbbi klub színeiben Szabó Csaba, míg utóbbiban Szigetvári Mercé­desz lép tatamira.

Az Eb-n a férfiaknál és a nőknél is kilenc-kilenc versenyzőt indíthatnánk, a férfiak válogatásánál Pánczél Gábor szövetségi edző előterjesztésére nyolc induló mellett voksoltak az edzők, a hölgyeknél viszont Toncs Péter szövetségi edző kitöltötte volna a keretet, csakhogy a nehézsúlyú Kárpáti Emese megsérült, így biztosan nem tarthat a többiekkel.

Szabó Csaba (felül) a 60 kilósok mezőnyében indul
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Bús Csaba

A magyar versenyzők Európa-bajnoki programja

Április 26., csütörtök, férfiak, 60 kg: Szabó Csaba (Kecskeméti JC). 66 kg: Gorjánácz Zsolt (BHSE). Nők, 48 kg: Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tata­bánya). 52 kg: Pupp Réka (Atomerőmű SE), Szabó Katinka (BHSE). 57 kg: Karakas Hedvig (BHSE), Özbas Szofi (Ceglédi VSE).

Április 27., péntek, férfiak, 81 kg: Csoknyai László (Atomerőmű SE), Tóth Benedek (Rákosvidéke Hajtós DSE). Nők, 70 kg: Gercsák Szabina (Miskolci JC).

Április 28., szombat, férfiak, 90 kg: Tóth Krisztián (KSI SE), Vér Gábor (BHSE). 100 kg: Cirjenics Miklós (Atomerőmű), Ohát Zalán (Ceglédi VSE). Nők, 78 kg: Salánki Evelin (BHSE). +78 kg: Szigetvári Mercédesz (Mogyi-Bajai JC).

Az Európa-bajnokság rendhagyó lesz, ugyanis csupán három napig tart majd, mivel a csapatversenyt külön rendezik meg július 18-án Jekatyerinburgban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában