Összefoglaló

2024.04.05. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 5.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Pénteken 19 órakor debütál a Szerelmes Shakespeare című darab a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban.

Fotó: Bús Csaba

Zsúfolásig telt a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár előadóterme csütörtökön este Lezsák Sándor könyvbemutatóján. Az irodalmi esten a szerző Szellemfalu és egyéb jelenések című könyvét ismerhette meg a közönség. A József Attila-díjas költővel, íróval, az Országgyűlés alelnökével Füzi László, irodalomtörténész beszélgetett. A kötetből Gombás Bende olvasott fel részleteket.

Áprilistól megkezdődött a kecskeméti óvodákban a lisztérzékenység kiszűrése a gyerekek körében. Ennek részleteibe avatta be a hallgatókat dr. Nagy Beáta gyermekorvos és homeopata a Rádió1 Gong Téma műsorában.

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele, ittas járművezetés és rongálás miatt bíróság elé állított egy  férfit, aki húsvét hétfőjén ittasan, több autót megrongálva egy kávézó nyitott udvarából elindult egy autóval, azonban nem jutott messzire, mert a közelben lévők rácsukták a nagykaput – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Soltvadkerten, a Mátyás király úton megállítottak a körzeti megbízottak egy személyautót április 1-jén, kora délután. A vezetőjével szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért a 49 éves asszonyt mintavétel céljából előállították a Kiskőrösi Rendőrkapitányságra. 

Rózsabokrok és más növények ültetésével szépítették pénteken a műkertvárosi Gizella teret. Lévai Jánosné, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, hogy ez a projekt két kecskeméti kertészet felajánlásának köszönhetően valósulhatott meg.

Huszonnyolcadik alkalommal rendezték meg pénteken a Kadarka Nemzetközi Nagydíj  Borversenyt Kiskőrösön. Összesen 64 bort minősítettek a zsűri tagjai. A rendezvényt megtisztelte Feldman Zsolt agrárminisztériumi államtitkár, aki a mezőgazdasági pályázati lehetőségekről tartott ismertetőt.

Összeütközött két személygépkocsi Kiskőrösön.

Csorba Tibor, lengyelországi magyar műfordító, író és festő akvarell és grafikai alkotásaiból nyílt Két ország - két haza címmel kiállítás Kiskunhalason a Thorma János Múzeumban. A Kiskunhalasi Állami Polgári Fiúiskola egykori rajz és irodalom tanára – aki később Lengyelországban telepedett le és szervezte meg a Magyar Intézetet – képzőművészeti hagyatékából mintegy háromszáz alkotását őrzi a halasi múzeum.

Jelentős vállalkozói támogatással, szülői segítséggel és saját forrásból épített egy új, többfunkciós raktárt a Szilády RFC a Bundzsák Dezső Sportközpontban lévő telephelyén. A beruházás 13 millió forintba került és a sportfelszerelések mellett az egyesületi kisbuszoknak is fedett helyet biztosít majd.

Április 5-én egy többnapos továbbképzés megkoronázásaként Pompás Mesés Óvoda díjat kapott a Kerekegyházi Bóbita Óvoda, ami nap mint nap több mint 200 kisgyermek életébe csempészi be a mesék szeretetét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában