Baon podcast

2024.03.09. 14:50

Hunyadivárosi aktualitásokról beszélt Pászti András – podcast

Pászti András, Hunyadiváros önkormányzati képviselője volt a Rádió 1 Gong Téma című műsorának vendége, akivel a városrész aktuális kérdéseiről beszélgettek.

Lizik-Varga Katalin

Elsőként a Hunyadi-szoborhoz tartozó szekérkerék eltulajdonítása került szóba. A témával kapcsolatban a képviselő elmondta, hogy mivel nyomozás folyik az ügyben, nem mondhat többet annál, hogy a rézzel bevont betonelem eszmei értéke több millió forint. Mint mondta, a Hunyadi János-szobor, a városrész névadójának emlékműve meghatározó szerepet tölt be a hunyadivárosiak életében. Az alkotást Kiss István Munkácsy- és Kossuth-díjas Érdemes Művész álmodta meg.

Pászti András, podcast, Hunyadiváros
Pászti András
Fotó: Rádió 1 Gong

A képviselő elmondta, hogy amikor a tudomására jutott a szekérkerék hiánya, először a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársaihoz fordult, ugyanis azt hitte, hogy karbantartás miatt vitték el a szakemberek. Amint kiderült, hogy nem ez a helyzet, azonnal a rendőrséghez fordult.

A képviselő a jövőben szeretné elérni a Hunyadi János tér erőteljesebb megvilágítását, valamit szerinte érdemes lenne a kamerák kihelyezésén is elgondolkodni. Kiderült továbbá, hogy a városrész polgárőrsége át fog alakulni a közeljövőben, és a Belvárosi Polgárőrséghez fog csatlakozni.

A beszélgetésen kitértek a Szolnoki úti aluljáró kérdéskörére is, ugyanis nemrég új figyelmeztető táblákat helyeztek ki a Szolnoki úti aluljáró közelében található közlekedési csomópontnál.

A képviselő elmondta, hogy már régóta tervben van, hogy a veszélyes csomópont helyén egy biztonságos körforgalmat építenek. A tervek már készen vannak, azonban a tervező mérnök hirtelen halála miatt egy időre halasztották ezt a munkát. A képviselő elmondása szerint csupán néhány engedélyeztetési feladat maradt már csak hátra a körforgalom létesítésének a megkezdéséhez. Addig pedig, amíg a körforgalom megépül, a nemrég kihelyezett új táblák és a világító lámpák segítenek majd az újabb balesetek elkerülésében.

Szó esett a városrészben megszüntetett szelektívhulladék-gyűjtő szigetekről is. A képviselő szerint legutóbb a lakók kérésére a Daróczi közben lévő hulladékgyűjtő szigetet számolták fel. Mint mondta, Kecskeméten a Hunyadivárosban osztották ki annak idején a legtöbb szelektívhulladék-gyűjtésre szánt kukát, így elmondható, hogy a városrészben nagy az érdeklődés a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem iránt.

 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában