Csólyospálos

2023.12.20. 16:50

Ádám Martin személyesen tekintette meg az Aranycsapat emlékművét Csólyospáloson – galériával

Csólyospálos vendége volt kedden Ádám Martin, a magyar labdarúgó-válogatott csatára, aki támogatta az Aranycsapat tiszteletére készült kopjafás kompozíció felállítását, amely a Csólyospálosi Falusi Sportegyesület öltözőépülete előtt hirdeti a magyar focisták hetven évvel ezelőtti diadalát Anglia fölött.

Tapodi Kálmán

Ádám Martin, a magyar labdarúgó válogatott csatára helyi sportegyesületnél is járt

Fotó: Tapodi Kálmán

– Szeretek mindig pontos lenni – jelentette ki mosolyogva Ádám Martin, aki percre pontosan érkezett a megbeszélt időre a csólyospálosi focipályához. A Dél-Koreában légióskodó válogatott focistának igaz ezúttal kevesebb mint tíz kilométert kellett autózni, hiszen családja a szomszédos Forráskúton él, és vannak rokonai Csólyospáloson is.

A rőt szakállú gólvágót fogadó vendéglátók hamar kérdésekkel halmozták el, és a válogatott 9-ese őszintén mesélt arról, hogy milyen az élet 8500 kilométerre az otthonától. Martin – akinek pályafutása a Bordány csapatában indult, majd a Tisza Volán, a Vasas, a Kaposvár és Paks következett – magyar gólkirályként igazolt az Ulsan HD FC csapatához, ahol eredményes időszakot tudhat maga mögött. Kétszer bajnok lett a világ legnagyobb autógyárának támogatását élvező csapatával, az ázsiai labdarúgó Bajnokok Ligájában pedig bejutottak a legjobb tizenhat csapat közé úgy, hogy a sorozat eddigi legeredményesebb játékosa 5 góljával Ádám Martin.

A tizenkilencszeres válogatott csatár elmondta, hogy hamar megszokta a koreai életet, ahol minden adott számára, hogy jól teljesítsen. 

Nemrégiben megszületett második gyermekük is, és mostani szabadsága idején ismét együtt lehet szeretteivel, akik majd idővel követik őt Ulszanba.

Hogy később hol folytatódik a profi pályafutása egyelőre nem tudni, érdeklődők ugyan mindig akadnak, de élő szerződése van a csapatával és a szurkolók körében is népszerű. A csapatának edzője a koreai legenda Hong Myung Bo, aki négy világbajnokságon is szerepelt. Az Ulsan HD FC játékosai között öt légiós található, akik közül négyen lehetnek meccskeretben. Martin arról is beszélt, hogy idővel szívesen visszatérne Európába, de jól érzi magát mostani csapatánál.

A magyar válogatott mostani sikerei mögött a csapategység áll és az, hogy egy nagyon jó közösséget alkotnak. 

A „Mister”, azaz Marco Rossi szövetségi kapitány és stábja is remekül végzi a dolgát – vélekedett a 29 éves támadó, aki családi házát a forráskúti focipálya közelében építtette. Forráskút is büszke a válogatott focistára és tavaly díszpolgári címet adományozott számára.

Csólyospálosra azonban nem azért érkezett Ádám Martin, hogy mindezekről beszámolhasson, hanem azért, mert ígéretet tett Á. Fúrús János polgármesternek, ha idehaza tartózkodik megnézi az Aranycsapat 70 évvel ezelőtti, Anglia elleni 6-3-as győzelmének tiszteletére nemrégiben felavatott emlékművet, aminek megvalósításához ő is jelentős anyagi támogatást adott. A polgármester – aki maga is 41 éves koráig erősítette a helyi focicsapatot – örömmel számolt be arról, hogy közadakozásól sikerült előteremteni azt a több mint 4 millió forintot, amennyibe az emlékmű felállítása került. Ádám Martin elismerését is kiváltotta az alkotás, melynek közelében az ő neve is ott szerepel az adományozók emléktábláján. 

Jótékonysági bálon lesz új gazdája a dedikált válogatott meznek

A csatár a rendhagyó találkozón derekasan állta a vendéglátói kéréseit, így mezekre, sálakra, labdákra, zászlókra is rákerült az „Ádám Martin 9.” aláírás. Az egyik relikvia boldog tulajdonosa a 10 éves Sólya Lénárd lett, aki látható örömmel feszített a dedikált mezében. A csatár kézjegye a magyar válogatott egyik mezére is rákerült, ami Á. Fúrús János felajánlásaként, tombolatárgy lesz a falu szilveszteri jótékonysági bálján. Az ott összegyűlő forintokat a helyi Csicsergő Minibölcsőde támogatására fordítják. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában