Baon podcast

2023.12.18. 16:50

A fiatalok életkezdését segíti a kecskeméti önkormányzat az albérlet támogatással – podcast

A közgyűlés legutóbbi ülésének legfontosabb döntéseiről, többek között a fiatalok albérlet támogatásáról beszélt Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere a Gong rádió Mai téma című műsorában a napokban.

Horváth Péter

Fotó: Bús Csaba

Az alpolgármester elmondta, hogy az albérlet támogatás egy új támogatási forma, ami különbözik a szociális rendeletben eddig is létező lakhatási támogatástól. Az új támogatási forma a 35 év alatti fiataloknak szól, akik rendelkeznek felsőfokú végzettséggel, vagy középfokú szakképesítéssel, és a városban kívánnak elhelyezkedni, itt alapoznák meg életüket. Ezzel várják vissza azokat a kecskeméti fiatalokat is, akik valamely más város felsőoktatási intézményében folytatják tanulmányaikat.

Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere
Fotó: Gong Rádió

Január 1-től 15 önkormányzati bérlakást jelöl ki e célra a városvezetés. Erre a bérleti díj 50 százalékos kedvezménye kérhető, ami legfeljebb 50 ezer forint lehet havonta. A piaci alapú albérletre is ugyanez érvényes, azzal a kikötéssel, hogy rokontól nem bérelhető az ingatlan, csak független személytől. A támogatás feltétele a folyamatos munkaviszony, továbbá, hogy egy évre bérelje az ingatlant a pályázó.

A pályázatokat személyesen és elektronikus formában is be lehet nyújtani. Az önkormányzat Kreatív Tudásközpont Közalapítványánál, mely egyébként is a pályakezdőkre fókuszálja tevékenységét.

A város szociális rendeletét is módosították, melyben kiterjesztették a támogatások körét. Hogy pontosan kiket érint, és milyen módon, a podcastben meghallgathatja, melyben még a Helyi Esélyegyenlőségi programról is szó volt. 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában