Összefoglaló

2023.11.27. 21:10

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. november 27.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Átadták a keleti iparterületet Ballószögön

Fotó: Bús Csaba

Újabb iparterülettel bővült Ballószög. A nagyközség keleti felén hétfőn ünnepélyes keretek között adták át a műhelycsarnokkal létesült területet, melyre 318 millió forintot nyertek.

Dr. Benedek Tamás ügyvéddel beszélgetett a CSOK Pluszról Vízi Zalán szerkesztő-riporter a Hír FM kecskeméti adásában.

Idén minden eddiginél nagyobb szabású téli fesztivállal készül Kecskeméten, a Hírös Agóra. A Téli Csodaország Kecskeméti Advent fesztivál december 1-jén, pénteken veszi kezdetét.

A sült kolbász illata már messziről csábította a termelői piac avatójára érkezőket, akiket a hideg, szeles időben forralt borral és teával kínáltak. Sokan mentek el a múlt pénteki piacavatóra, hogy együtt ünnepeljék azt, hogy végre kulturáltabb körülmények között kínálhassák portékáikat az árusok.

Bűnszervezetben irányítóként elkövetett embercsempészés miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség egy algír férfival szemben, aki a Szerbiából és Hollandiából irányított embercsempész bűnszervezet magyarországi tevékenységét szervezte. Algír és török bűntársaival együtt alig fél év alatt legalább 78 migráns szállítását hangolta össze – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Idősödik a hazai autóállomány, a gépjárművek átlagos életkora 14,5 év. A napokban közöltünk erről cikket hírporálunkon. Ahhoz, hogy fiatalodjon az állomány, több új családi kedvenc eladására lenne szükség. Az elmúlt években jelentősen megemelkedtek az árak, magánszemély-vásárló pedig egyre kevesebb van a piacon. Erről beszélgettünk Kévés Ferenccel, a soltvadkerti Autócent Kft. tulajdonosával.

Ezen a héten hivatalosan is átlépjük a tél küszöbét, amire Kecskemét városa is izgalmas programokkal hangolódik.

Gál Zsombor, a Hírös Sport Nonprofit Kft. marketing munkatársa a Kölyökdomb játszótér jelenleg zajló kivitelezési munkálatairól beszélt a Gong rádió Mai téma című műsorában.

A törökországi Uchisar városával kötött testvértelepülési szerződést Bugac. A kulturális, turisztikai és gazdasági kapcsolatok erősítését célzó, testvértelepülési megállapodást Szabó László és Osman Süslü polgármesterek írták alá vasárnap. Az ünnepségen elhangzott, hogy a barátságot Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvényének, a Kurultajnak köszönheti a két település, melynek vezetői abban bíznak, hogy az önkormányzatok együttműködése közelebb hozza egymáshoz a települések lakóit, elősegíti egymás jobb megértését, megismerését és a határokon átívelő projektek létrejöttét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában