Fejlesztés

2023.11.27. 16:51

Átadták a keleti iparterületet Ballószögön – galériával

Újabb iparterülettel bővült Ballószög. A nagyközség keleti felén hétfőn ünnepélyes keretek között adták át a műhelycsarnokkal létesült területet, melyre 318 millió forintot nyertek.

Sebestyén Hajnalka

A beszédeket követően a nemzeti színű szalagot Rideg László, Somogyi Lajos, valamint Vajda Zsuzsanna tervező, a kivitelezők részéről Huszák János és Fekete Tamás vágta át

Fotó: Bús Csaba

Ballószög Nagyközség Önkormányzata a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében nyert 318 millió forint vissza nem térítendő támogatást a keleti iparterület kialakítására, melyhez 10 százalék önerőt kellett hozzátennie. A támogatásból megvalósult iparcsarnok ünnepélyes átadását vállalkozói fórummal kötötték egybe. 

A keleti iparterület átadási ünnepségen Somogyi Lajos, Ballószög polgármestere beszédében kifejtette, hogy a településükön nagyon alacsony a munkanélküliség. Míg évekkel ezelőtt 30-40 közmunkást is foglalkoztattak, mára ez a szám háromra csökkent. Aki akar, az el tud helyezkedni. Fontos számukra a helyi gazdaság fejlesztése, hogy minél több szolgáltató cég és vállalkozás legyen a nagyközségben, ne kelljen mindenért Kecskemétre utaznia a lakosságnak, hiszen napjainkban az egyik legdrágább az idő. Ballószögön már évekkel ezelőtt kialakult a nyugati iparterület, nem olyan régen a déli, most pedig átadhatják a keletit. Az iparterületen kiépítették az alapinfrastruktúrát, az áramot, gázt, víz- és szennyvízhálózatot, utat, és egy 360 négyzetméteres műhelycsarnokot. 

Somogyi Lajos hozzátette: hiszik és tapasztalják, van igény ipari területre Ballószögön. Már van erre is érdeklődő, a jövőben pedig a terület nagyságából adódóan több cég is idetelepülhet. 

Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat elnöke köszöntőjében összefoglalta az általuk koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program elmúlt hét évét. Ez idő alatt 113 milliárd forintot nyújtottak közösségi célú fejlesztésekre a megyében, minden településre jutott a támogatásokból. Összesen 774 projekt valósulhatott, ebből jó néhány Ballószögön. Például óvodát bővítettek, bölcsőde épült, energetikai fejlesztést hajtottak végre több épületen, és jutott csapadékvíz-elvezetésre is. A megyei önkormányzat szakember csapatot is biztosított a pályázatok szakszerű elkészítéséhez, hogy ezzel is könnyítse az önkormányzatokat. Erre a ballószögi ipari terület kialakítására a TOP program pénzmaradványából jutott. 

A beszédeket követően a nemzeti színű szalagot Rideg László, Somogyi Lajos, valamint Vajda Zsuzsanna tervező, a kivitelezők részéről Huszák János és Fekete Tamás vágta át.

A rendezvény a Faluházban folytatódott vállalkozói fórummal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában