Összefoglaló

2023.11.17. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. november 17.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Felvételünk a Lajosmizsénél történt halálos baleset helyszínén készült

Fotó: Donka Ferenc

A Kecskeméti Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett csalás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a közösségi oldalon párkapcsolat céljából megismert egy nála 30 évvel idősebb nőt, majd a közös élet reményével áltatva alig egy hónap alatt 664 ezer forintot csalt ki tőle.

Sorra újultak meg Kecskemét oktatási intézményei az elmúlt öt évben.

Egy csütörtöktől hatályos kormányrendeletnek köszönhetően elkezdődhet az embercsempészek által a déli határnál hátrahagyott járművek elszállítása. A rendelet Bács-Kiskunban tizenegy település közigazgatási területét érinti.

Pléh Csaba Széchenyi-díjas magyar pszichológus, nyelvész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja tartott előadást csütörtökön a Kecskemét Katona József Könyvtár előadó termében.

Az utolsó hétbe fordult a 2023-as vármegyei Prima díj közönségszavazása, mely november 24-én, éjfélkor zárul. Itt az ideje az utolsó voksolásoknak! A beérkező szavazatmennyiség minden eddigi rekordot megdöntve 30 ezer felett jár és még nincs itt a vége! Az élen álló két jelölt között nagyon szoros a küzdelem, akik 14 ezernyi támogató voksot gyűjtöttek be eddig és csak néhány száz szavazatkülönbség van köztük. Már csak egy hét és kikerül a szavazás végső győztese, aki a tíz jelölt közül a közönség kedvenceként lesz díjazva a három vármegyei Prima díjas mellett.

Egy traktor pótkocsijának ütközött egy kamion az 53-as főúton, Kiskőrösnél.

Egy ember meghalt, amikor három autó ütközött Lajosmizse határában, az 5-ös főúton.

Huszonkettedik alkalommal hirdette meg a lakiteleki Filmszemlét a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft., a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Levéltár Nonprofit Közhasznú Kft., valamint a Dunaversitas Egyesület. A Sára Sándor operatőr, filmrendező emlékére meghirdetett szemlére hazai és határon túli alkotóktól 118 film érkezett. Ezek közül az előzsűri 43 filmet javasolt a szemle versenyprogramjába. Az ünnepélyes eredményhirdetést pénteken tartották.

Gyermekekről készült pornográf felvételek gyűjtése miatt ítéltek nyolc és fél évre egy katonát – közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A közelmúltban adta át Kecskeméten az új biomassza tüzelésű fűtőművét a TERMOSTAR Kft, mely a jövőben nagyobb biztonságot nyújt a távfűtésben, 80 százalékkal csökkenti a gázfogyasztást és jelentős szén-dioxid-csökkentést tesz lehetővé. 

Az Aktív Kft. szerelvény- és szerszámáruház 1100 négyzetméteren fejlesztette bajai részlegét. A korszerű üzlet ünnepélyes átadását élénk érdeklődés mellett tartották meg pénteken.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában