Bűnügy

2023.11.17. 09:12

Közös jövőt ígérve csalt ki pénzt a kecskeméti asszonytól a tiszadobi férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett csalás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a közösségi oldalon párkapcsolat céljából megismert egy nála 30 évvel idősebb nőt, majd a közös élet reményével áltatva alig egy hónap alatt 664 ezer forintot csalt ki tőle.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a tiszadobi férfi 2021 áprilisában egy közösségi oldalon párkapcsolat létesítése céljából felvette a kapcsolatot a kecskeméti sértettel. Személyesen nem találkoztak, kizárólag telefonon beszéltek egymással. Ennek során a férfi rendszeresen beszámolt a folyamatban lévő „állítólagos” budapesti lakásvásárlásának aktuális részleteiről, folyamatosan azzal hitegetve a nőt, hogy a közös életüket ebben a – valóságban nem létező – lakásban képzeli el – írja az ügyészség.

Májusban előbb ügyvédi költségre 50 ezer, két nap múlva közjegyzői díjra 40 ezer forintot kért kölcsön a nőtől gyors visszafizetés ígéretével. Egy hét múlva a vádlott további 530 ezer forintot kért a lakás maradék vételárának kifizetésére, ami elmondása szerint a beköltözés utolsó akadálya volt. A hölgy nem rendelkezett ekkora összeggel, ezért a kérés teljesítése érdekében hitelt vett fel, melynek összegét átutalta a férfi bankszámlájára. A férfi ezután még újabb 44 ezer forint átutalását kérte, aminek a sértett ismét eleget tett.

A közös jövő ígéretével becsapott asszonyt összesen 664 ezer forint kár érte, amelynek egy része megtérült, mert a vádlott a büntetőeljárásban elrendelt közvetítői eljárás keretében 380 ezer forintot visszafizetett a sértettnek.

Az ügyészség a férfival szemben folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt vádat emelt. A Kecskeméti Járásbíróság a férfi bűnösségét a váddal egyezően megállapította és 180 óra közérdekű munka büntetést szabott ki, továbbá kötelezte a vádlottat a sértett fennmaradó kárának megfizetésére is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában