Összegzés

2023.11.11. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. november 11.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos

Biztonságosabbá teheti a közlekedést a nagykőrösi KRESZ-park.

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Kecskeméti Regionális Munkacsoportja 2023. november 10-én, pénteken bemutatkozó szakmai napra várta a közönséget a Katona József Könyvtár nagytermében. A nap folyamán az érdeklődők megismerhették a közel 50 fős munkacsoportot és a tevékenységükbe is bepillanthattak

A négygyermekes édesanya a Kecskeméti Mentőállomás első női mentőautó-vezetője.

A városi kórházban november 9-től határozatlan ideig szünetel a szemészet, szakrendelésre Ceglédre kell járni a helybélieknek. Jövő évtől az ortopédia megszűnik, így a nagykőrösieket Kecskeméten fogadják. A város honlapján mindezt egy hirdetmény tudatta Tankó Ágota, az egészségügyi intézmény főigazgatója.

Személyautó és busz ütközött az 55-ös főúton, Csávoly közelében.

A kecskeméti Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat több mint egy évtizede minden évben megszervezi Szent Márton napi megemlékezését. Ez idén sem volt másként. Az eseményre közel kétszázan látogattak el.

November 10-én 17:00 órakor először vehette szemügyre a közönség a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális Központban a hónap alkotója, Mató Zsombor munkáit.

A gyermekvédelmi törvény és a magyar migrációs politika miatt nem kapjuk meg az uniós pénzeket.

Családtörténet-kutató műhely indult a kecskeméti Széchenyi István Közösségi Házban.

November 11-én ünnepeljük Márton napját, ehhez kapcsolódóan idézte fel Szent Márton életét, és a Márton napi szokásokat Szabó-Kocsis Zsuzsanna, a kecskeméti Katona József Múzeum néprajzkutatója a Gong Rádió Téma műsorában, Faragó Miklóssal beszélgetve.

Bár időnként szakadt az eső, de a disznótorokra jellemző jókedvet nem befolyásolta szombaton a késő őszi időjárás Bócsán, ahol a helyi parkerdőben nyolc csapat vágott disznót.

Ön mennyire ismeri a Márton-napi népszokásokat?

Kecskeméten és környékén nem lehetetlen fenntarthatóan étkezni. Ebben nagy segítséget nyújthat a Kecskeméti Szatyor Közösség, mely sok helyi termelővel áll kapcsolatban. Csatlakoztak az Étkezz fenntarthatóan 1 hónapon át! - 50 kilométeres életmódváltó Klímaakcióhoz, mely országosan zajlik a Szabad Terek szervezésében.

Az Alföldön kevésbé ajánlott a négyévszakos gumi használata.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában