Hírösszefoglaló

2023.06.01. 12:53

Ezek a legfontosabb kecskeméti hírek június 1-jén

Olvassa el a legfontosabb kecskeméti híreket!

baon.hu

A városháza felújítását ünneplik

A városháza felújítását ünneplik egyhetes programsorozattal ünneplik a 130 éve épült, szecessziós stílusú kecskeméti városháza felújítását június 4. és 10. között. Az eredeti szépségében felújított kecskeméti városháza önkormányzati funkciója mellett turisztikai látványosság és kulturális helyszín is egyben. A rendezvénysorozat programjai között irodalmi, táncművészeti és zenei produkciók, koncertek, könyvbemutatók mellett vásári mutatványosok, utcaszínházi előadások és bábjátékok is szerepelnek, de a felújított városháza is bejárható. A városházában kialakított látogatóközpontban kapott helyet a „Kecskemét, hírös város” - várostörténet a középkortól napjainkig című kiállítás is.

Új rendőrkapitánya van Kecskemétnek és Kiskunfélegyházának

Dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, több évtizedes hivatásos szolgálat után kérelmére nyugdíj előtti rendelkezési állományba helyezte június 1-jei hatállyal Kerti István rendőr alezredest, a Kecskeméti Rendőrkapitányság vezetőjét. A vármegyei rendőrfőkapitány a Kecskeméti Rendőrkapitányság vezetésével Timafalvi László rendőr ezredest, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság vezetőjét bízza meg. Dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság vezetésével Tarnóczy László rendőr ezredest, a Kecskeméti Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettesét bízta meg – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Ágazati képzőközpontot alakítottak

Ágazati képzőközpontot alakítottak ki európai uniós támogatásból Kecskeméten a vállalkozások szakképzett munkaerő-utánpótlása érdekében – közölte a Kecskeméti Szakképzési Centrum. A Kecskeméti Ágazati Képzőközpont biztosítja a vállalkozások számára, hogy olyan képzett, versenyképes munkaerővel rendelkezzenek, akik képesek megfelelni a gyorsan változó gazdasági igényeknek. Az ágazati képzőközpontban korszerű szaktantermek és laborok létesültek, amelyek lehetővé teszik a hallgatók magas színvonalú gyakorlati képzését. A Kecskeméti Szakképzési Centrum a képzőközpontot a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében nyert, mintegy 263 millió forint európai uniós támogatásból alakította ki.

Kecskemét kiválóságait köszöntötte a polgármester

Az állami elismerésben részesült kecskeméti kiválóságok köszöntését és a Virágos Kecskemétért pályázat eredményhirdetését tartották szerdán a kecskeméti városháza dísztermében. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a városvezetés és a képviselő-testület nevében mondott köszöntőjében kiemelte, hogy jó kecskemétinek lenni és jó Kecskeméten élni, valamint jó, hogy örülhetünk egymás eredményeinek, és gratulált az elismerésben részesült jelenlévőknek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában