Oktatás

2023.05.31. 19:00

A versenyképes munkaerő megteremtéséhez járul hozzá a Kecskeméti Ágazati Képzőközpont

Az Európai Unió 263 millió forintos támogatásával alakult meg a Kecskeméti Ágazati Képzőközpont, amely biztosítja a vállalkozások számára, hogy olyan képzett, versenyképes munkaerővel rendelkezzenek, akik képesek megfelelni a gyorsan változó gazdasági igényeknek. A hivatalos projektzáró sajtótájékoztatót szerdán tartották a képzőközpontban.

Barta Zsolt

Mechatronikát tanuló diákok az új villanyszerelő tanteremben

Fotó: Barta Zsolt

A hazai gazdaság versenyképességének alapvető feltétele, hogy a vállalkozásoknál versenyképes, a gazdaság igényeinek megfelelő képzettséggel és kompetenciákkal rendelkező munkaerő álljon rendelkezésre. Ehhez járul hozzá a Kecskeméti Ágazati Képzőközpont, melynek feladata a szakirányú oktatás szervezése, megvalósítása, valamint a duális képzéssel kapcsolatos adminisztrációs feladatok ellátása (szakképzési munkaszerződés, elszámolás).

A fejlesztés eredményeként a képzőközpont olyan képzést biztosít a Kecskeméti Szakképzési Centrum diákjai számára is, amely a legújabb ipari és technológiai trendeket tükrözi. Az ágazati képzőközpontban korszerű szaktantermek és laborok létesültek, amelyek megfelelnek az ipar 4.0 elvárásainak. 

Minderről Leviczky Cirill a Kecskeméti SZC kancellárja és Ignácz Bence főigazgató a képzőközpontban tartott projektzárón beszélt. A folyamat keretében továbbá létrejött egy nonprofit Kft., amely egy működő egységet alkot a Kecskeméti Szakképzési Centrum, az Univer Coop Zrt. és a KÉSZ Holding között. 

Labáth Ferenc mérnöktanár mutatja be az új robotgépet a vendégeknek
Fotó: Barta Zsolt

Az alapítók elkötelezettek a kecskeméti szakképzés fejlődése iránt és kiemelkedő feltételeket teremtettek három ágazatban: kereskedelem, gépészet, valamint elektronika és elektrotechnika területen. Az ismertető után a zárórendezvény vendégei megtekintették a villanyszerelők, az anyagvizsgálók, és a gépész diákok számára kialakított szaktantermet és az ipar 4.0 labort amelyeket a projekt keretében alakítottak ki.

Gépész technikus diákok programozás közben
Fotó: Barta Zsolt

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában