Összefoglaló

2023.05.18. 21:08

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 18.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Légzéstámogató gépet vásárolhat a kecskeméti kórház a vadászoknak köszönhetően

Fotó: Bús Csaba

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott le a Születésünnep beszélgetős délutánja szerdán, ahol az érdeklődő kismamák és édesanyák dr. Fekete Zoltán főorvosnak, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház szülészeti-nőgyógyászati osztály megbízott új vezetőjének tehették fel kérdéseiket Kecskeméten, a régi SZTK előadótermében.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség vádat emelt egy kiskunmajsai férfival szemben, aki a más ügyben elrendelt bűnügyi felügyelete alatt jövedelemszerzés céljából családtagjaival rendszeresen marihuánát és kristályt értékesített.

A Bács-Kiskun Vármegye Bora megmérettetés keretében kiválasztották a vármegyei legjobb fehér-, rozé- és vörösborát, valamint az év feltörekvő borászát.

Egy 21 éves férfi ellopott egy kávéfőzőt egy üzletből. A jánoshalmi rendőrök hamar a nyomára bukkantak és elfogták a fiatalt.

Borzasztó tragédia történt kedden Mezőladányban. Két férfi az emésztőaknát tisztította ki egy háznál, amikor megtörtént a szerencsétlenség.

Több mint kétmillió forinttal gazdagodott a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház a jótékonysági vadászat felajánlásának köszönhetően. Az összegyűlt adomány átadását csütörtökön tartották a kórházban.

Csütörtökön rendezték a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) CLLD Projektzáró Tájékoztató Fórumát a kecskeméti városháza dísztermében. A KözösségÉpítő Kecskemét projekt keretében 2017 és 2023 között 750 millió forintból számos közösségi tér létesült és több száz közösségi program valósult meg Kecskeméten.

Kiskőrös adott otthont csütörtök délelőtt a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyének vármegyei fordulójának, ahonnan a Hartai Általános Iskola, középiskolai kategóriában a bajai Szentlászló ÁMK, valamint a felnőttek közül a kiskőrösiek csapata jutott tovább az országos versenyre. A versenyt megelőzően a Petőfi Sándor Művelődési Házban a Nemzetközi Vöröskereszt és a Vörös Félhold Mozgalom világnapjához kapcsolódó ünnepségen kitüntetéseket és elismeréseket adtak át.

II. János Pál pápa születésének évfordulóján, csütörtökön avatták fel a magyar-lengyel barátság emlékoszlopát Kecskeméten, a Karol Wojtyla Barátság Központ előtt. Az ünnepségen részt vett Andrzej Kalinowski, a Lengyel Köztársaság konzulja.

A honvédelem napja alkalmából Kalocsán több helyszínen, a Negyvennyolcasok terén az első független magyar kormánynak emléket állító Batthyány-szoborcsoportnál, a Sétáló utcában a Kalocsa Katonaváros térplasztikánál, a Szentháromság téren a Hősök szobránál, végül a Csilás parkban, a honvédelmi emlékhelyen tartottak megemlékezéseket katonai tiszteletadás mellett csütörtökön.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában