Összefoglaló

2023.05.07. 20:53

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 07.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Veterán autók Kecskeméten

Fotó: Bús Csaba

Veterán autókkal telt meg vasárnap délelőtt Kecskemét főtere, a városháza előtti részen. Köztük az egyik legkülönlegesebb egy Ford T-modell volt 1914-ből. Az autó még ma is működik.

Egy trélert vontató kisbusz borult árokba az M5-ös autópályán, Kecskemétnél vasárnap reggel.

Szankon az ezredforduló óta vált szép anyák napi hagyománnyá az új levelek elhelyezése a Születések fája emlékművön.

Kismotoros- és babakocsis felvonulással vette kezdetét a kecskeméti IX. Születésünnep rendezvénysorozat. A főtéri menet a Refitől indult és a városházáig tartott, majd csatlakozott a hagyományos anyák napi virágültetéshez.

Borvirágos Május címmel hirdettek szombaton nyitott pinceprogramot a császártöltési borászok. A több mint egy kilométernyi Főkáptalan Pincesoron várták a borászok a nemes nedűk kedvelőit.

Több száz nótakedvelő jött össze szombat délután Kecskeméten, a Hagyományteremtő Székely-Magyar Zenei Találkozón. Ezúttal is magyar és székely nóták csendültek fel a több órás műsorban.

Ülés vert fejbe egy kislányt a biatorbágyi majálison. Az információk szerint egy férfi miatt történt a baleset, aki nem akarta kivárni a sorát.

Vasárnap délelőtt kisiklott egy vasércet szállító tehervonat kilenc kocsija Hajdúhadház és Újfehértó között. A kisiklott járművek egy része felborult, járhatatlanná téve az érintett szakaszt. 

Egy egyéves baktalórántházi gyerek életét a nyíregyházi kórházban mentették meg. Úgy történt a háztartási baleset, hogy a nagypapa műanyag flakonban vitte haza a maró folyadékot, amit egy ismerősétől kapott. Letette a földre és ott hagyta, lánya azt hitte, víz van benne, és abból itatta meg a kisfiút, aki azonnal ordítani kezdett. 

Hatalmas tűz volt egy társasházban Zalaegerszegen, a Holub József utcában. A lángok egy földszinti lakásban csaptak fel, ahonnan a tűz átterjedt az emeletre és a tetőtérre, ami teljes terjedelmében lángolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában