Kiskunhalas

2024.05.03. 09:47

A bicskával és féltéglával családtagjait fenyegető férfi a kórházi ápolóra is rátámadt

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és lopás miatt vádat emelt egy börtönviselt férfival szemben. Az elkövető szabadulását követően bódult állapotban bicskával és féltéglával a családtagjaira támadt, majd másnap a kórházban egy egészségügyi ápolót is bántalmazott.

Baon.hu

A vád szerint a korábbi börtönbüntetéséből frissen szabadult kiskunhalasi férfit 2023 tavaszán az anyja – a sértett – átmenetileg befogadta a házába. A vádlott azonban munka helyett tudatmódosító szereket szedett, amelyektől többször agresszív lett. Összeférhetetlen viselkedése miatt a sértett többször felszólította az ingatlan elhagyására, ő azonban a szerek beszerzése érdekében az anyja házából műszaki cikkeket és háztartási eszközöket lopott el azért, hogy pénzzé tegye. Ennek érdekében még az anyja lelakatolt lakószobáját is feltörte – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Wooden,Gavel,,A,Wooden,Legal,Gavel,On,An,Office,Desk,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

A férfi 2023. július 12-én, éjjel, megjelent a sértett házánál, ahol – mivel nem akarták beengedni – a kaput kezdte rugdosni. Időközben a helyszínre érkezett a vádlott testvére, aminek láttán a bódult férfi berohant a lakóházba és magához vett egy bicskát. Ezután a késsel hadonászva és szúró mozdulatokat téve az utcán megöléssel fenyegette a családtagjait. Egy féltéglával megpróbálta eltalálni a testvére autóját is, aki tolatással igyekezett kitérni a támadás elől. Ekkor a jelenlévő anya kiverte a vádlott kezéből a téglát, majd egy autóba menekülve várta meg a segítségül hívott rendőröket.

Mint a közleményből kiderül, másnap délután a férfit megfigyelésre beszállították a kórházba, ahonnan orvosi engedély nélkül kétszer is távozni akart, ám az ápoló  mindannyiszor visszakísérte. Ekkor a vádlott egy váratlan és lendületes mozdulattal rálökte az ápolót a kórházi ágyra, majd rövid dulakodás után a lendületét elveszítve ráesett az ágyon fekvő sértettre. Az egészségügyi dolgozó közfeladatot ellátó személynek minősül.

Az ügyészség a visszaesőnek minősülő férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, valamint lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A jelenleg letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában