Esemény

2023.05.07. 13:19

A Születésünnepen együtt vonultak a családok virágot ültetni Kecskeméten – galériával, videóval

Kismotoros- és babakocsis felvonulással vette kezdetét a kecskeméti IX. Születésünnep rendezvénysorozat. A főtéri menet a Refitől indult és a városházáig tartott, majd csatlakozott a hagyományos anyák napi virágültetéshez.

Sebestyén Hajnalka

Kismotorral és babakocsikkal vonultak a családok Kecskeméten

Fotó: Bús Csaba

A vasárnap kezdődő Születésünnep két hét alatt több mint 60 ingyenes programmal várja a kismamákat és a kisgyermekes családokat. Kovács-Dandi Csilla főszervező és csapata idén is változatos programsort állított össze, melyek a várandósság, szülés, kisgyermekes időszak témájával foglalkoznak. 

Az első esemény vasárnap délelőtt a kismotoros- és babakocsis felvonulás volt. A hangulatos rendezvényen nagyon sok család vett részt. A Református iskolától indultak a főtéren át a városházáig, ahol újabb programon vehettek részt. A Születésünnep most is csatlakozott a hagyományos anyák napi virágültetéshez, amelyet a kecskemet.imami.hu szervez meg minden évben. Makai Marianna főszervező elmondta: háromszáz virágot ültettek ki a családokkal közösen, melyek három színben, lilában, sárgában és ezüstben pompáznak majd. 

A 9. Születésünnep május 7–20. között zajlik, különböző helyszíneken, de a fő bázis a Katona József Könyvtár lesz.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában