Zene

2023.05.07. 06:55

Több száz nótakedvelő találkozott Kecskeméten – galériával

Több száz nótakedvelő jött össze szombat délután Kecskeméten, a Hagyományteremtő Székely-Magyar Zenei Találkozón. Ezúttal is magyar és székely nóták csendültek fel a több órás műsorban.

Sebestyén Hajnalka

Magyar és székely nóták csendültek fel a találkozón

Fotó: Bús Csaba

A hangulatos eseményt Kovács János aranykoszorús nótaénekes, főszervező, a Kecskeméti Nótások Baráti Körének elnöke nyitotta meg kedvenc nótájával, a Búsan szól a kecskeméti öregtemplom nagyharangjával indította el.

Ország Ilona műsorvezető, főszervező elmondta: harmadik alkalommal rendezték meg a magyar-székely nóta programot, de ettől az évtől Hagyományteremtő Székely Magyar Zenei Találkozó néven fut. 

A Kecskeméti Nótások Baráti Köre jó kapcsolatot ápol Erdélyben élő, valamint hazánkban élő erdélyi nótaénekesekkel. Ennek hozadéka ez a találkozó is. A nagyszámú közönség pedig bizonyítja, hogy ennek a műfajnak még van jövője, örömükre egyre több fiatal is megszereti a magyar nótákat. 

Köszöntőt mondott dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő, aki a magyar nóta hagyományának ápolását emelte ki. Lévai Jánosné önkormányzati képviselő, tanácsnok úgy fogalmazott: a kecskeméti nótások egy hidat képeznek Kecskemét és Székelyföld között, mely nagy forgalmat bonyolít le. Köszönetet mondott Balázs Anikó nótaénekesnek is, aki szintén sokat tett a találkozó létrejöttéért. Frigyesi Ágnes, a budapesti Székely Kör vezetője pedig a 35 éves körről szólt néhány gondolatot.

A vendégek között helyet foglalt még dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Engert Jakabné alpolgármester és Szamler László önkormányzati képviselő. 

A műsorban magyar és erdélyi nótaénekesek léptek színpadra. A nótaénekeseket Nyári László és zenekara kísérte.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!