Csodaautók

2023.05.07. 15:10

Egy Ford T-modell is volt a kecskeméti veteránautó-kiállításon – galériával, videóval

Veterán autókkal telt meg vasárnap délelőtt Kecskemét főtere, a városháza előtti részen. Köztük az egyik legkülönlegesebb egy Ford T-modell volt 1914-ből. Az autó még ma is működik.

Sebestyén Hajnalka

Sokan voltak kíváncsiak a Ford T modellre is

Fotó: Bús Csaba

A kecskeméti Hírös Veterán klub nagyszabású veteránjármú találkozót, túrát és konferenciát tartott a hétvégén. A klub részéről Csernák Sándor elmondta: A Tisza Classic elnevezésű rendezvény szombaton a Lakiteleki Népfőiskola Hungarikum Ligetében vette kezdetét. Az autókkal közösen elmentek Tőserdőbe, Tiszaugra, Tiszakécskére, majd a felvonulás visszatért a Népfőiskolára, ahol szakmai konferenciát tartottak. Az eseményen a kecskeméti Neumann János Egyetem épített versenyautóival vett részt. Vasárnap délelőtt pedig Kecskeméten, a városháza előtt állították ki a különleges régi autókat.

A legidősebb jármű egy 1914-es Ford T-modell volt, melynek mindenki a csodájára járt. Volt még egy 1938-as Mercedes, a többi autó elsősorban a 1960-70-es éveket, illetve a 80-as éveket képviselte.

Csernák Sándor megjegyezte: minden évben számos programot szerveznek, melyek mindig nagyszámú érdeklődőt vonzanak. Legközelebb Kecskeméten a Múzeumok Éjszakáján, majd augusztusban a Jazz Fesztiválon, szeptemberben pedig a retro véradáson találkozhat velük a régi autót kedvelő és szerető közönség.

Csernák Sándor egy nagyon szép 51 éves VW Bogárral érkezett, és néhány éve veteránjármű restaurátor végzettséget is szerzett a Bánki Donát műszaki főiskolán.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában