Anyák napja

2023.05.07. 15:07

Negyvenöt új levelet helyezhettek el a születések emlékművén Szankon – galériával

A községben az ezredforduló óta vált szép anyák napi hagyománnyá az új levelek elhelyezése a Születések fája emlékművön.

Tapodi Kálmán

Új levelek helyeztek el a Születések fája emlékművön

Fotó: Tapodi Kálmán

A fémleveleken az elmúlt évben született szanki vagy a településről elszármazottak gyermekeinek nevei szerepelnek. Vasárnap délelőtt negyvenöt új levelet erősítettek az édesapák az emlékműre. A szanki nagycsoportos óvodások szép versekkel köszöntötték az édesanyákat, majd a szoborcsoport megálmodója Rékasiné dr. Oláh Gizella szólt a legszebb női hivatásról az anyaságról és élet legnagyobb kincseiről, a gyermekekről. Az egybegyűlteket köszöntötte dr. Mák Kornél, a vármegyei közgyűlés alelnöke és Varga Ferencné polgármester, majd Kósa István református tiszteletes kért áldást a gyermekekre és családjaikra. A fémlevelek rögzítése után a családok tagjai megkondíthatták a születések harangját, amivel a gyermekek érkezését adhatják hírül a helybéliek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában