Összefoglaló

2023.02.12. 20:48

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 12.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Fotónk a szabadszállási kolbásztöltő versenyen készült

Fotó: Gulyás Sándor

Csütörtökön indultak útnak Törökországba az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület önkéntesei a Magyar Református Szeretetszolgálattal (MRSZ) azért, hogy túlélők után kutassanak a földrengésben megsemmisült területen. A Hírös Rescue Team vezetője, Trencsényi Péter jelentkezett be a katasztrófa sújtotta területről és adott interjút. A csapatok vasárnap érkeztek haza.

Az ENSZ összesítése szerint a halálos áldozatok száma már meghaladja a 28 ezret Törökországban és Szíriában, és félő, hogy a valós mérleg ennek akár kétszerese is lehet. Szombat éjjel két gyermeket mentettek k a romok alól. 

Nem tudni, meddig lehetett a fához kikötve étlen és szomjan az a kutya, akit Tázlár határában hagyott a sorsára valaki. Az átfázott, éhező és szomjazó ebre állatbarátok találtak rá és értesítették a kiskőrösi Tündér Szolgálat Egyesületet, akik gondozásukba vették.

Több mint háromszázmillió forintot költött útépítésre a szabadszállási önkormányzat. A projekt keretében tizenhárom utca kapott új aszfaltburkolatot. Mindemellett huszonkét férőhelyes autóparkoló épült a Dózsa György úton, a városközpont és a piactér közötti szakaszon. A beruházások hivatalos átadóját szombaton tartották.

Mát több mint tizenöt éve megtartják februárban téli rendezvényüket az apostagiak, amely öt évvel ezelőtt kapta a Disznótoros ételek fesztiválja elnevezést. Ezen a hétvégén újra összemérték tudásukat a kolbásztöltők. 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap közzétett, milyen eredményeket mértek a településeken. Kecskeméti, további nyolc település mellett kifogásolt minősítést kapott. 

Támogatást kér az ukrán elnök, Magyarország pozíciója pedig változatlan: támogatjuk Ukrajnát, humanitárius segítséget nyújtunk, az EU-s intézményeken keresztül hozzájárulunk az állam működésének finanszírozásához is – jelentette ki a miniszterelnök politikai igazgatója Brüsszelben a Kossuth rádiónak nyilatkozva.

Hetedik alkalommal tartottak kolbásztöltő versenyt Szabadszálláson, ami az idén, a gazdaságosság jegyében, megújult formában várta a település lakóit. A gasztro-kulturális program szombaton délelőtt hagyományos disznóvágással kezdődött a piactéren.

Az 5402-es számú úton, Kiskunhalas és Harkakötöny között a tetejére borult egy Fiat személyautó és keresztbe állít meg az úton. A mentők a kiskunhalasi kórházba szállítottak egy embert, aki a saját lábán szállt ki a járműből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában