Itthon

2023.02.12. 21:25

Hazaérkeztek a kecskeméti mentőcsapatok is Törökországból – galériával frissítve

Vasárnap este érkeztek haza az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület önkéntesei, miután vasárnap evakuáltál őket Hatay-ból.

baon.hu

Vasárnap landoltak a mentőcsapatok

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Mint arról korábban beszámoltunk, csütörtökön indultak útnak Törökországba az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület önkéntesei a Magyar Református Szeretetszolgálattal (MRSZ) azért, hogy túlélők után kutassanak a földrengésben megsemmisült területen. A kecskeméti csapatokat vasárnap reggel evakuálták Hatay-ból.

Vasárnap este épségben hazaékeztek a kecskeméti mentőcsapatok – írta az Egy csepp tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület közösségi oldalán.

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) kutató-mentő csoportjának Törökországból hazaért első küldöttsége a Liszt Ferenc-repülőtéren vasárnap. A második sorban Trencsényi Péter, az MRSZ küldöttségének misszióvezetője (j), leghátul Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány ügyvezető igazgatója (k).
Fotós: MTI/Illyés Tibor

Átlépte a 30 ezret a halálos áldozatok száma

A hétfői dél- és délkelet-törökországi földrengések halálos áldozatainak a száma Törökországban és Szíriában együttesen átlépte a 30 ezret. 

A török katasztrófavédelem (AFAD) vasárnap kora este azt közölte, hogy Törökországban a halottak száma elérte a 29 605-öt. Szíriában 3775 halottról tudni.

Az AFAD szerint csak a két legerősebb hétfői rengéssel mintegy 500 atombombának megfelelő energia szabadult fel.

Az Anadolu török állami hírügynökség adatai alapján a szerencsétlenséget megelőzően 13,5 millióan éltek a katasztrófa sújtotta dél- és délkelet-törökországi térségben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában