Útépítés

2023.02.12. 09:51

Tizenhárom utca burkolata újult meg Szabadszálláson – galériával

Több mint háromszázmillió forintot költött útépítésre a szabadszállási önkormányzat. A projekt keretében tizenhárom utca kapott új aszfaltburkolatot. Mindemellett huszonkét férőhelyes autóparkoló épült a Dózsa György úton, a városközpont és a piactér közötti szakaszon. A beruházások hivatalos átadóját szombaton tartották. A rendezvényt dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője is megtisztelte jelenlétével.

Gulyás Sándor

A képen (balról-jobbra): Darabos József, Fekete Tamás és dr. Salacz László

Fotó: Gulyás Sándor

Tizenhárom utca burkolata újult meg Szabadszálláson az év utolsó hónapjaiban. A beruházás költségeit a Magyarország Kormányától kapott támogatásból fedezte a város önkormányzata.

– Először 250 millió forint támogatást kaptunk, melyből 233 millió forintot útépítésre, a fennmaradó 17 millió forintot pedig orvosi eszközök beszerzésére fordíthattuk. A rendelkezésre álló keretből tíz utca, a Szendrey Júlia, a Szegfű, a Hajcsár, a Toldi, a Vasváry Pál, a Báthory, a Lehel, a Gárdonyi Géza utca, valamint a Bem utca vége és a Kurucz köz kapott új aszfaltburkolatot. Az útépítés második ütemét ugyancsak kormányzati forrásból finanszíroztuk. Százegymillió forint jutott a Bethlen Gábor, az Erkel Ferenc, és a Vadvirág utca egy szakaszának felújítására. A beruházás hatalmas előrelépést jelentett a belterületi úthálózat fejlesztése terén, hiszen ilyen mértékű úthálózat-fejlesztés 1986 óta nem történt a településen – mondta el a baon.hu érdeklődésére Darabos József polgármester.  

Ugyancsak az év második felében épült meg a huszonkét férőhelyes autóparkoló a Dózsa György úton, a városközpont és a piactér közötti szakaszon. 

A beruházás közel 47 millió forintba került, amelyből 37 millió forint az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból és a Magyar Állam nemzeti költségvetéséből került finanszírozásra, a fennmaradó összeget a város saját költségvetéséből fedezte.

– A pályázati sikereknek köszönhetően az útépítések az idei esztendőben is folytatódnak. Önkormányzatunk a vármegyei Terület-és Településfejlesztései Operatív Program Plusz forrásból 97 millió forint támogatást nyert, amit a belterületi úthálózat fejlesztésére fordítunk. A hét elején kaptuk meg az értesítést, hogy a vidékfejlesztési program keretében, a külterületi utak megújítása címen, a Szabadszállás és Kunadacs településeket összekötő önkormányzati út felújítására 295 millió forintot nyertünk – jelentette be az útátadó ünnepségen Darabos József polgármester.

A nemzeti színű szalagot Darabos József polgármester, Fekete Tamás, a kivitelező cég képviselője és dr. Salacz László országgyűlési képviselő vágta át.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában