10°
25°
11°

az év tanárai

1 éve
PN
Ünnepélyes keretek között szerkesztőségünkben köszöntöttük lapunk Év tanára versenyének első három helyezettét. A Petőfi Népe és a Baon.hu olvasóinak szavazata alapján első lett Dezső Győző, második Kesikné Horogszegi Márta, harmadik Illés Tibor.
1 éve
Több mint negyed évszázada tanít a Tóth László Általános Iskolában dr. Mihaláné Szabó Tünde magyar-történelem szakos tanárnő, aki részese volt az iskola fénykorának és most érzi a nehézségeket is. Az elmúlt évek legszebb emlékei között őrzi azt az osztályt, melynek diákjai rendszeresen meglepték órán egy-egy kis színielőadással.
1 éve
Krettné Bagi Mártát diákjai jelölték az Év tanárai közé. „Mert alkotótársként tekint tanítványaira, és élményt nyújt az óráin” – írták róla.
1 éve
Szunyi Anikót a kiskunfélegyházi Constantinum Intézmény kémia-földrajz szakos tanárát egyik diákja ajánlotta az Év tanárai sorozatunkba. A tanárnő örömmel fogadta a jelölést, mint mondta egy pedagógusnak a legnagyobb jutalom a tanítványok elismerése.
1 éve
Tapodi Kálmán
„Jutalomutazás, aminek minden percét élveztem” – így vélekedik az elmúlt két tanévről Nagy Andrásné, aki egyetlen nyugdíjas évét követően, ismét szolgálatba állt és tanít szülőhelye, Jánoshalma mezőgazdasági szakképzőjében.
1 éve
Gecse Ildikó több mint 10 éve tanít a kecskeméti Németh László Gimnáziumban magyart és társadalomismeretet. Tanítványai – kamaszok és felnőttek egyaránt – szívesen fordulnak hozzá tanácsért. A diákok jelentik számára a családot. – Mikor bent vagyok az iskolában, olyan nekem, mint a halnak a víz. Akkor élek – fogalmazott.
1 éve
Magyart és történelmet tanít, szabadidejében „drámázik” Lőrincz Tünde. Egyik osztályától varrni tanult, a másiktól lőni, és a jogszabályokban való eligazodást.
1 éve
Popovics Zsuzsanna
Energikus, kiemelkedő tanáregyéniség – tartják Dezső Győzőről kollégái. A fülöpszállási Herpai Vilmos Általános Iskola igazgatója meg is táncoltatja diákjait, sőt, maga is szívesen táncol.
1 éve
Barta Zsolt
Csiszár Katalin vallja, hogy az angolt élményszerűn kell tanítani ahhoz, hogy a diák megszeresse. Nemrég virtuálisan bejárták Londont a diákjaival, akik a repülőjegy vásárlástól a szállodai szoba foglalásig mindent elintéztek. A szegedi származású tanárnő a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskolában tanít.

Legolvasottabb

1
Ezért zárták le reggel a kecskeméti Mátyás király körutat
2
Lekapcsoltak egy fiktív számlákat gyártó Bács megyei bűnszervezetet
3
Már tényleg nagyon elegük van a kecskeméti szellemház mellett lakóknak
4
Ketten megsérültek, amikor Páhinál őzet gázolt egy motor
5
Fának csapódott egy autó Helvécia és Orgovány között
NB I
Vegyes eredményekkel zárt az első osztály
illegális bevándorlás / 6 órája
Bakondi: az EU nem tanult a 2015-ös eseményekből
Még mindig nem erősítette meg az EU a külső határokat.
Gyász
"Csak egy könny voltam, aki porba hull, csak egy sóhaj, ki égbe szabadul." Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy özv. SZABÓ FERENCNÉ Beregi Irén a Fodrász Szövetkezet nyugdíjasa életének 90. évében, 2018. április 10-én eltávozott. Temetése 2018. április 24-én (kedd), 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
"Olyan csönd van így nélküled, hogy szinte hallani, amit még utoljára akartál mondani." Váci Mihály Mély fájdalommal tudatjuk, mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy HORVÁTH KRISZTINA a Kecskeméti Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály munkatársa 2018. április 10-én 43 éves korában elhunyt. Utolsó útjára 2018. április 27-én, 10.45 órakor kísérjük a kecskeméti Köztemető ravatalozójából. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MÓTUSZ JÁNOSNÉ Varga Vera kecskeméti lakos, életének 91. évében, hosszú türelemmel viselt betegségben elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása szűk családi körben történik. Szerettünkért szentmisét mondatunk 2018. május 8-án, 17.00 órakor a kecskeméti Piaristák Templomában. Gyászoló fiai.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, tisztelték és szerették, hogy GERE JÓZSEF SÁNDOR 85 éves korában hosszantartó, méltósággal viselt betegség után örökre eltávozott közülünk. Temetése 2018. április 25-én, 11.00 órakor lesz a kecskeméti Református Temetőben. Gyászoló szerető családja.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik HAJDA DEZSŐ temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, mély fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Pihenj, Te drága szív, már megszűntél dobogni, Szerető jóságod nem tudjuk feledni. Mert elfelejteni Téged soha nem lehet, Csak meg kell tanulnunk élni Nélküled!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy GONDA ISTVÁN kecskeméti lakos, 83 éves korában türelemmel viselt hosszú betegség után elhunyt. Temetése 2018. április 24-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy H. TÓTH PÁL a volt MSZB Tsz. nyugdíjasa Kecskemét-ballószögi lakos, Húsvét másnapján, életének 95. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása a Kecskemét, Arany J. u-i Evangélikus Templomban, április 22-én, 12.00 órakor lesz. Végső nyughelyére a szűk családi kör helyezi. Aki megtiszteli a szertartáson való megjelenésével csak egy szál virággal fejezze ki részvétét. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik szerettünk vitéz SZŰCS-TASSY GÁBOR MIHÁLY búcsúztatásán megjelentek, mély fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik HALASI PÁL temetésén megjelentek, sírjára virágot, koszorút helyeztek, mély fájdalmunkban velünk együtt éreztek. Gyászoló testvérei.
"Nem vársz már minket ragyogó szemekkel, nem örülsz már nekünk szerető szíveddel. De egy könnycsepp a szemünkben Érted él, egy gyertya az asztalon Érted ég. S bennünk él egy arc, egy végtelen szeretet, amit Tőlünk soha senki el nem vehet. Telhetnek a hónapok, múlhatnak évek, szívből szeretünk, s nem feledünk Téged." Fájó szívvel emlékezünk SZABÓ ISTVÁNNÉ Balázs Julianna halálának első évfordulójára. Szerető családja.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy TÓTH SÁNDORNÉ Réfi Irén kecskeméti lakos, életének 82. évében szíve megszűnt dobogni. Búcsúztatása 2018. április 21-én, 8.00 órakor lesz a Barátok Templomában. Kegyeletüket kérjük egy szál virággal róják le. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Végső nyughelyére szűk családi körben későbbi időpontban helyezzük. A gyászoló család.
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik HORVÁTH ISTVÁN JÁNOS temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, mély fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
Fájdalommal tudatjuk, hogy SZEBELLÉDI GYÖRGY életének 71. évében, hosszú türelemmel viselt betegség után elhunyt. Kérésének megfelelően Dunaújvárosban 2018. április 17-én szűk családi körben elbúcsúztattuk. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és tisztelték, hogy RAUSCH JÓZSEF ÁRPÁD a DUTÉP egykori személyzeti vezetője életének 87. évében elhunyt. Temetése 2018. április 20-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
"Búcsú nélkül mentem én el tőletek. Nem búcsúzom, ma is élek köztetek, szívetek ne eméssze fájdalom. Vigasz legyen, hogy örökké álmodom." (Váci Mihály) KISS FERENCNÉ Bóka Erzsébet halálának 10. évfordulójára. Szerető gyermekei és családjaik.
"Bennünk él egy arc, egy végtelen szeretet amit tőlünk soha senki el nem vehet. Telnek a hónapok, múlnak az évek szívből szeretünk, s nem feledünk téged." ANTAL JÓZSEF halálának 19. évfordulójára. Szerető családja.
"Nem az a fájdalom, amitől könnyes lesz a szem, hanem amit viselni kell éveken át csendesen." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MIHALIK LÁSZLÓNÉ Ica kecskeméti lakos, 65 éves korában elhunyt. Temetése 2018. április 19-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Dr. MAGYAR LÁSZLÓ ügyvéd kecskeméti lakos, 70 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. április 20-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Kérjük egy szál virággal róják le kegyeletüket. A gyászoló család.
"Nem múlnak Ők el, akik szívünkben élnek." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SZABÓ JÓZSEFNÉ Pittenauer Terézia kecskeméti lakos, életének 83. évében elhunyt. Búcsúztatása 2018. április 19-én, 11.00 órakor lesz a kecskeméti Barátok templomában. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Kegyeletüket kérjük egy szál virággal róják le. A gyászoló család.
"Annyira akartam élni, betegséget legyőzni, búcsúztam volna tőletek, de erőm nem engedett. Így búcsú nélkül szívetekben élhetek." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HAJDA DEZSŐ kecskeméti lakos, 81 éves korában súlyos betegségben elhunyt. Temetése 2018. április 19-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Amerika mátriárkája / 7 órája
Végső búcsút vettek Barbara Bush volt amerikai first ladytől
labdarúgás / 7 órája
Végre kiszakadt a kécskei gólzsák
FA Kupa / 7 órája
Huszadik alkalommal döntős a Manchester United
kézilabda / 8 órája
Szoros meccsen kapott ki a KNKSE
Olaszország / 8 órája
Altatás közben meghalt egy ritka appennini barnamedve
Kiskunfélegyháza / 8 órája
Több százan mutatkoztak be a félegyházi tehetségkutatón