Közélet

2016.06.07. 19:38

Ezrek szavaztak rájuk

Ünnepélyes keretek között szerkesztőségünkben köszöntöttük lapunk Év tanára versenyének első három helyezettét. A Petőfi Népe és a Baon.hu olvasóinak szavazata alapján első lett Dezső Győző, második Kesikné Horogszegi Márta, harmadik Illés Tibor.

PN

Januárban indítottuk útjára az Év tanára versenyünket. Az olvasóink ajánlása alapján mintegy 30 megyénkben tanító általános- és középiskolai tanárt mutattunk be. Rájuk a Petőfi Népéből kivágott szavazószelvényen, valamint a Baon.hu Facebook oldalán lehetett szavazni. Ezek összesítése alapján született meg a végeredmény.

A verseny győzteseit Király Ernő főszerkesztő-kiadóigazgató és Pocsaji Richárd felelős szerkesztő köszöntötte. Elmondták: lapunk a társadalmi felelősségvállalás jegyében ezzel a versennyel, a tanárok bemutatásával, a tanári pálya népszerűsítésével szeretne hozzájárulni a szakma elismertségéhez, megbecsüléséhez. Az olvasóinkat rendkívül megmozgatta a verseny, több ezer szavazat érkezett. Jövőre folytatjuk a „játékot”.

A versenyen a legtöbb szavazatot Dezső Győző, a fülöpszállási Herpai Vilmos Általános Iskola tanára kapta: – Ilyen pedagógusnapom még nem volt, ez a díj bearanyozta az elmúlt hétvégémet. A sok-sok rám adott szavazat egy valódi népszerűségi visszajelzés, mindenkinek köszönöm. Amikor megjelent a velem készült interjú, sokan felkerestek úgy Fülöpszálláson, mint szülőfalumban, Soltszentimrén. Az édesanyámnak is sokan gratuláltak, aki nagyon büszke rám. Azért tartom nagyra ezt az elismerést, mert javarészt azok szavaztak rám, akiket tanítottam, akikkel kapcsolatban álltam eddigi pályafutásom során. Amikor elindult a voksolás, hozták a szavazószelvényeket az iskolába, bedobták az anyukám postaládájába, ezzel is éreztetve, hogy támogatnak. Az internetes szavazáson toronymagasan vezetett két kecskeméti jelölt. Én azt gondoltam, ez vélhetően így is marad. Végül a kollégáimnak lett igaza, akik azt mondták, hogy a szelvénygyűjtés, levélírás terén győzni fog a személyesség, a vidéki összefogás.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A képen balról jobbra Pocsaji Richárd felelős szerkesztő, Illés Tibor a verseny harmadik helyzettje, a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott Kesikné Horogszegi Márta, mellette a nyertes Dezső Győző és Király Ernő főszerkesztő-kiadóigazgató
[/caption]

Második lett Kesikné Horogszegi Márta, a kunszentmiklósi Baksay Sándor Református Gimnázium tanára: – Úgy gondolom, hogy a rám szavazók, engem lájkolók zöme a kunszentmiklósi gimnáziumból került ki, ugyanakkor szülőfalumból is sok egykori tanítványom, és szülő szavazott rám. Fülöpszállás és Soltszentimre szomszédos települések és örök riválisok. Ebből is adódott, hogy mindkét falu beleadott apait-anyait, és szorgalmasan gyűjtötték, postázták a lapból kivágott szelvényeket. A cikk után sokan gratuláltak, további jó munkát kívántak. Utóbbiból kijut mostanság. Hétfőn és kedden a nyolcadikosokat szintvizsgáztattam német nyelvből. Pénteken államvizsgázom a Veszprémi Egyetem német mestertanári szakán. A jövő héttől pedig folytatódik az érettségi a gimnáziumban. Hogy mi lesz a pihenés? Megköszönöm a férjemnek és a családomnak, hogy ezt az évet végigcsinálták velem, amikor minden hétvégém utazással és tanulással telt. Őket illeti a jutalom, ami terveim szerint egy közös velneszezés lesz.

A verseny harmadik helyezettje, Illés Tibor a helvéciai Feketeerdői Általános Iskola testnevelés tanára lett. – Nagyon boldog vagyok és megtisztelve érzem magam, hogy ilyen előkelő helyen végeztem a versenyen. Az elmúlt napokban diákjaimtól, szüleiktől, a községben élőktől, ismerősöktől sok-sok biztatást kaptam, az osztályom folyamatosan figyelte, hogyan állnak a netes szavazataim. Így a tanév vége közeledtével különösen jól jött a biztatás, hiszen sűrű év van mögöttem, ezek a napok pedig a ballagás, a búcsúzás jegyében telnek. Osztályfőnökként mindig nehéz pillanatok, amikor több év után, elköszönök diákjaimtól. Együtt készülünk a ballagásra, a bankettra. Rögtön utána két tanítványommal megyünk a kisiskolák országos sportversenyének döntőjére, utána pedig még év végi adminisztrációs feladatok várnak rám az iskolában. Így a pihenésre csak júliustól gondolhatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!