Jogi segítség ingyenesen

Megkezdték működésüket Bács-Kiskun megyében is a Jogpont-irodák. Magánszemélyek és cégek is ingyen kérhetnek jogi tanácsot munkajogi, tb-jogi vagy cégjogi problémákban.

A Jogpont Hálózat országos lefedettséggel indult útjára 141 településen. Megyénkben hét városban: Kecskeméten, Lajosmizsén, Kiskunfélegyházán, Kiskunmajsán, Soltvadkerten, Baján és Kalocsán nyílt iroda. Itt meghatározott időpontokban egy-egy ügyvéd fogadja az ügyfeleket. Arra is van lehetőség, hogy aki nem az adott településen él, annak az irodába tömegközlekedéssel történő utazásának árát megtérítsék. Így biztosítva számára a jogi tanácsadás teljes ingyenességét.

Milyen kérdésekkel fordulhatnak az érdeklődők a Jogpont-irodához?

Az ügyvédek a munka világát érintő kérdésekben nyújtanak ingyenesen jogi tanácsot. A szakmunkástanuló továbbtanulási kérdéseinek megválaszolásától kezdve az általános munkaügyi, munkajogi, cégjogi és társadalombiztosítási problémákon keresztül a vállalkozóvá válással kapcsolatos kérdéseken át a pályázati tanácsadásig terjed a szolgáltatás.

Jogpont-irodák a megyében

Kecskemét, Katona József tér 18.
Hétfő: 7.00–9.00; Kedd 14.00–16.00;
Csütörtök.: 10.00–12.00; Péntek: 15.00–17.00

Lajosmizse, Dózsa György út 105.
Minden hónap 1. hétfő 13.30–17.30

Kiskunfélegyháza, Szalai György u. 2.
Minden hónap 2. és 4. csüt. 13.30–17.30

Kiskunmajsa, Fő út 60.
Minden hónap 2. és 4. kedd 15.00–17.00

Soltvadkert, Hősök tere 2.
Minden hónap 1. és 3.
szerda 16.00–18.00

Kalocsa, Híd u. 10.
Minden kedd 9.00 -11.00

Baja, Batthyány u. 28/A
Minden hónap 1. és 3. kedd 14.00–18.00

Az irodáknak két fő célcsoportjuk van: az egyik a munkavállalók, ezen belül kiemelt hangsúllyal a fiatalok, a pályakezdők, a hátrányos helyzetű emberek, a munkanélküliek, a másik pedig az egyéni vállalkozók, vállalkozni kívánók, kis- és középvállalkozások köre.Az irodák megnyitásával kapcsolatban hétfőn tartottak sajtótájékoztatót.  Zs. Szőke Zoltán, az ÁFEOSZ elnöke elmondta, hogy a Jogpont-irodák elősegíthetik majd a jogtudatos magatartás fejlődését, a jogi ismeretek bővülését, a foglalkoztatásbiztonság megerősítését, a munkaviszonyok állandóságának biztosítását. Az elnök továbbá hozzátette: bízik abban, hogy ezzel az ingyenes szolgáltatatással azt is sikerül hosszú távon elérni, hogy megelőzzék a peres ügyeket, és több legyen a peren kívüli megegyezés.Komoróczki István, az ÁFEOSZ szövetségi titkára prezentáción mutatta be a hálózat működését, majd a jelenlévő, az irodákban dolgozó ügyvédekkel közösen vitatták meg az eddigi tapasztalatokat.

Két évig biztosított az ingyenes szolgáltatás

Az Európai Uniós támogatással létrejött Jogpont Hálózat konzorciumban működik, régiónként más-más projektgazdával. A konzorciumi partnerek: Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), Magyar Iparszövetség (OKISZ), Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ), Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége (ÁFEOSZ), Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ). A dél-alföldi régió projektgazdája az ÁFEOSZ, így a Bács-Kiskun megyei irodák is hozzájuk tartoznak. A pályázaton 900 millió forintot nyertek el, ebből két évre biztosított az ingyenes szolgáltatás.

 

fejlesztés Lencsés P. Anna
Megszépült a solti nyugdíjasklub épülete
koronavírus / 59 perce
Németországban is megerősítettek egy megbetegedést
A beteg férfi, Münchentől 30 kilométerre délnyugatra lakik.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy TASI ISTVÁNNÉ Szilvási Erzsébet úrihegyi lakos, 71 éves korában elhunyt. Búcsúztatása 2020. január 31-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Kegyeletüket kérjük egy szál virággal róják le. A gyászoló család.
"Nem az a fájdalom, amitől könnyes lesz a szem, hanem amit viselni kell, éveken át." Fájó szívvel tudatjuk, hogy JENEI MIHÁLY kecskeméti lakos, életének 80. évében, hosszantartó szenvedés után elhunyt. Búcsúztatása 2020. január 31-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatásom megjelennek. A gyászoló család.
"Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben!" Megtört szívvel tudatjuk, hogy szeretett Férjem, Édesapánk, Nagypapánk, Dédnagypapám, Testvérem CSORBA JÁNOS 2020. január 22-én, életének 76. életévében csendesen elhunyt. Búcsúztatása 2020. január 31-én, pénteken 14.00 órakor lesz a Hetényegyházi Római Katolikus templomban. Hamvait a búcsúztatás után a hetényegyházi temetőben helyezzük örök nyugalomra. Kérjük, hogy egy szál virággal emlékezzenek. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
100 éve született SZABÓ JÓZSEF (Nagybaracska 1920. január 28.) Drága Édesapánk emlékét örökké szívünkben őrizzük. Három gyermeke és családjaik.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy JAKUS ALAJOS életének 88. évében hirtelen elhunyt. Temetése 2020. január 31-én, 11.00 órakor lesz az izsáki alsóvárosi katolikus temetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család.
Szomorú szívvel tudatjuk, hogy édesanyám ANTAL LÁSZLÓNÉ Iványosi-Szabó Márta az Agroker volt dolgozója, életének 67. évében elhunyt. Hamvait 2020. január 30-án, 14.00 órakor a kecskeméti Köztemetőben helyeztetjük örök nyugalomra. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett Édesanyánk BANDZSAL JÓZSEFNÉ Tóth Rozália városföldi lakos, 92 éves korában elhunyt. Temetése 2020. január 30-án, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésén megjelennek. A gyászoló család.
Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy KUKLIS LAJOS Kiskunmajsa-kígyóspusztai lakos 2020. január 12-én, életének 88 évében csendesen elhunyt. Drága szerettünk búcsúztatása 2020. február 3-án, 11.00 órakor lesz Kiskunhalason, a Római katolikus temető ravatalozójában. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HAJSZA JÁNOSNÉ Juhász Julianna kecskeméti lakos, életének 82. évében elhunyt. Szerettünktől 2020. január 26-án, vasárnap 11.30 órakor kezdődő gyászmisén búcsúzunk a kecskeméti Barátok templomában. Hamvait később Budapesten, szűk családi körben helyezzük örök nyugalomra. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy PESIR FERENCNÉ Orbán Rózsa kecskeméti lakos, 73 éves korában türelemmel viselt betegség következtében a Szentségek kegyelmével megtért Teremtőjéhez. Búcsúztatása szűk családi körben megtörtént.
"Ha egy könnycsepp gördül az arcunkon, az azért van, mert szeretünk s hiányzol nagyon." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BOGDÁN PÁL Kecskeméti Konzervgyár volt dolgozója 80 éves korában csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. január 30-án, 15.00 órakor kerül sor a kecskeméti Köztemető ravatalozójában. A gyászoló család.
"Elmentem, mert mennem kellett, de szívetek mélyén örökké veletek leszek." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy id. GLOVIÁK JÓZSEF aranydiplomás mg. szakmérnök életének 75. évében, 2020. január 20-án elhunyt. Szerettünk temetése 2020. január 28-án, 11.00 órakor lesz a kecskeméti Református Temetőben (Irinyi út 17/B.), római katolikus szertartás szerint. A gyászoló család.
"Akit szeretünk, soha nem feledünk..." B. SZABÓ PÁLNÉ Kiss Julianna halálnak 25. évfordulójára és B. SZABÓ PÁL halálának 20. évfordulójára Szerető gyermekeik.
"Jézus, emlékezzél meg rólam országodban" Lukács 23,43 GYENES VILMOSNÉ Takács Julianna Világi Ferences Rend tag türelemmel viselt betegségében életének 91.évében csendesen elhunyt Temetése 2020. január 31-én, 15.00 órakor lesz a Szegedi Belvárosi Temetőben. Gyászmise 13.00 órakor a Szeged-Felsővárosi Szent Miklós Plébánián (Munkácsy u. 7-9.) Gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett nagymamánk, dédink GÁSPÁR SÁNDORNÉ Marton Jolán 93 éves korában csendesen eltávozott közülünk. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. január 27-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen, drága lelked nyugodjon békében!" Fájó szívvel tudatjuk, hogy TÖRÖK JÓZSEFNÉ Bóta Anna (Pannika) helvéciai lakos, 88 éves korában elhunyt. Temetése 2020. január 24-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett feleségem ILLÉS GÁBORNÉ Borbély Sára életének 85. évében csendesen eltávozott közülünk. Temetése 2020. január 23-án, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család.
"Nem vársz már minket ragyogó szemekkel, nem örülsz már nekünk szerető szíveddel. De egy könnycsepp szemünkben Érted él, egy gyertya az asztalon Érted ég! S Bennünk él egy arc, egy végtelen szeretet, amit Tőlünk soha senki el nem vehet! Telhetnek hónapok, múlhatnak évek, szívből szeretünk, s nem feledünk Téged!" Gyermekeinkben élsz tovább.. Köszönöm a két Csodát! Fájó szívvel emlékezünk CSŐSZ TIBOR halálának 2. évfordulóján. Gyermekei és Édesanyjuk.
"rendelkezzél megtartásom felől, mert kősziklám és erősségem vagy te" Zsolt. 71.3 Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett házastársam, édesanyánk, testvérem, anyósom, mamink, dédmamink DR. TÖRÖK ISTVÁNNÉ Mucuska tanító néni 90. életévében megpihent Urunknál. Szerettünk temetése 2020. január 25-én, 11.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben a református egyház szertartása szerint. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek és fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
„Megéltem a legtöbbet és a legnagyszerűbbet, az emberi sorsot.” Márai Sándor Mély fájdalommal tudatjuk, hogy RÉZMAN IMRE Állami Díjas, vasdiplomás tanár életének 88. évében, 2020. január 7-én elhunyt. Szerettünk hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. január 24-én, 14.00 órakor lesz a Szentcsalád Plébániában (Kecskemét, Irinyi u. 62.). Kérjük, részvétüket egy szál fehér virággal fejezzék ki! Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük! A gyászoló család.
Nem játék ez, Youtube / 2 órája
Milliomossá lett gyerekek, akik még alig tudják, mi a pénz
koronavírus / 2 órája
Száz fölé emelkedett a halottak száma Kínában, 4500 fölé a fertőzötteké
Segít a csúcstechnika / 10 órája
Újra használhatja kezét bionikus kesztyűben a művész
Természetvédelem / 10 órája
Újra teknősökkel népesítenék be a Galápagos-szigeteket a kutatók
Többfordulós verseny / 10 órája
Újabb remek magyar borokat díjaztak
Művészetek / 11 órája
Roberto Cicutto lesz a Velencei Biennálé új elnöke