Tűzeset

2024.04.25. 10:37

Tragédia: egy ember meghalt a dunaföldvári tűzben – frissítve

Csütörtök délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Dunaföldváron kigyulladt egy családi ház. A tűzben egy idős ember meghalt.

Baon.hu

Frissítve (13.37):

A tűzoltók két járművel vonultak az Attila utcában lévő földszintes, hetven négyzetméteres családi házhoz, amelynek egyik huszonöt négyzetméteres szobájában keletkezett tűz, egy ágy, ágynemű és bútorzat égett három négyzetméteren. A tűzben egy idős, mozgásában korlátozott férfi életét vesztette – tájékoztatta hírportálunkat Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

tűz, tűzeset, tűzoltó
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A tüzet a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület közelben tartózkodó parancsnoka az autójában lévő tűzoltó készülékkel, valamint a mentőszolgálat munkatársai az esetkocsin lévő tűzoltó készülékkel kezdték oltani, és két gázpalackot is kivittek az épületből. A hivatásos tűzoltók a még izzó részeket oltották el, majd hőkamerával átvizsgálták és átszellőztették az épületet.

A tűz pontos keletkezési körülményeinek feltárása érdekében tűzvizsgálat indul.

A tüzek gyakori keletkezési oka a dohányzás, ezért mindig meg kell győződni arról, hogy a csikket megfelelően elnyomták, illetve kerülni kell az ágyban dohányzást.

Korábban írtuk:

Tűz keletkezett egy családi házban, Dunaföldváron, az Attila utcában. A mintegy hetven négyzetméteres épület egyik szobája égett. Egy helyi önkéntes tűzoltó megkezdte a lángok oltását, amelyet a solti hivatásos tűzoltók fejeztek be. Egy hivatásos raj Dunaújvárosból is a helyszínre érkezett. Az egységeik visszahűtik a tűz környezetét, átvizsgálják és kiszellőztetik az épületet, amely megtelt füsttel – közölte a katasztrófavédelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában