Labdarúgás

2024.04.03. 17:11

Továbbjutásért utazik a Magyar Kupában a KTE

A MOL Magyar Kupa negyeddöntőit rendezik már a héten, a Kecskeméti TE az NB II.-es Nyíregyháza Spartacus vendége lesz Balmazújvárosban csütörtök este. A lila-fehérek célja az elődöntő.

Nyitray András

A kecskemétiek eddig nem panaszkodhattak a sorsolásra, hiszen rendre alacsonyabb osztályban szereplő ellenfeleket kaptak, igaz, szinte minden alkalommal egy NB II-es élcsapat ellen kellett kivívni a továbbjutást. Először Soroksáron nyert 2–1-re a KTE, amit a szegedi 1–0 követett, majd legutóbb az NB III-as Veszprémet sikerült legyőzni, ugyancsak idegenben 2–0-ra. 

labdarúgás, mérkőzés, Kecskeméti TE
Szendrei Ákos (középen) tovább akar jutni csapatával a legjobb négy közé
Fotó: Bús Csaba

A négy közé jutásért már szinte egy élvonalbeli gárdát kellene megverni, hiszen a Nyíregyháza magabiztos fölénnyel első a Merkantil Bank Ligában, szinte kijelenthető, hogy az egyik biztos tagja lesz az NB I-nek a következő szezonban. A „Szpari” az első akadályban majdnem megbotlott, ám 1–1 után végül büntetőkkel ment tovább Tiszaújvárosban, majd Dunaföldváron is szűk, 1–0-os győzelemmel lépett a következő körbe. Legutóbb már nem bízta a véletlenre Tímár Krisztián csapata a továbbjutást, Szentlőrincen 5–1-re diadalmaskodtak. 

A mérkőzést albérletben rendezi meg a Nyíregyháza, melynek stadionja jelenleg is épül, a helyszín így Balmazújváros lesz. A két együttes utoljára a 2020/2021-es idényben az NB II-ben találkozott, Kecskeméten 0–0, ugyancsak Balmazújvárosban 2–2 lett akkor a végeredmény. 

A Kecskeméti TE az MTK elleni 2–2-es döntetlen, míg a hazaiak a Mosonmagyaróvár elleni 3–0-os győzelem után várják a kupameccset. 
– Nagyon várjuk ezt a mérkőzést, mely nagyon fontos számunkra – mondta a találkozó kapcsán Szendrei Ákos, a KTE támadója, aki az MTK ellen is betalált. – Jó csapat a Nyíregyháza, nem véletlenül vezetik a tabellát. Jó játékosokkal egy kitűnő filozófiát valósítanak meg. A célunk egyértelmű, szeretnénk legyőzni őket és továbbjutni. Itt az osztálykülönbség nem számít, egyetlen meccs dönt, ahol a napi forma meghatározó lehet a végeredmény szempontjából. Kemény és nehéz mérkőzésre számítunk, tudjuk, hogy szenvedni is kell a jó játék mellett a továbbjutáshoz, amit ki akarunk harcolni – tette hozzá Szendrei Ákos a meccs kapcsán. 

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén kétszer 15 perc hosszabbítás, végső esetben büntetők dönthetnek. A találkozó 20 óra 45 perckor kezdődik a balmazújvárosi stadionban. A lefújás után kialakul a legjobb négy mezőnye, melyet követően még este lebonyolítják majd az elődöntő sorsolását is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában