Télűző Foci Kupa

2024.01.21. 06:50

Önkormányzati munkatársak, politikusok és tanárok rúgták a bőrt Kecskeméten – galériával, videóval

Télűző Foci Kupára gyűlt össze négy futballcsapat a Kecskeméti Katona József Gimnázium áprilisban átadott Dunszt Ferenc Sportcsarnokában szombat délután. A barátságos mérkőzésen négy csapat, a Katona József Gimnázium tanárai, a Katona örökifjú öregdiákjai, a Szegedi Gyakorló Gimnázium pedagógusai és a kecskeméti önkormányzat válogatottja állt ki egymás ellen.

Horváth Péter

Fotó: Bús Csaba

Csáki Tibor, a Katona gimnázium igazgatója elmondta, hogy hagyományteremtő céllal rendezték meg a kupát. Az adta az ötletet, hogy az áprilisi átadón több felszólaló kiemelte, milyen előnyös, hogy a sportcsarnokot hétvégén amatőr sportolók is használhatják. 

A csapatok összeállítása is kézenfekvő volt. Az öregfiúk csapata abból a 30 évvel ezelőtti évfolyam tanulóiból áll, akikről úgy hírlett, hogy az iskola történetének legtöbbet focizó évfolyama volt. Mivel a Katona kiváló kapcsolatot ápol a szegedi gyakorló gimnáziummal, így őket is meghívták a baráti megmérettetésre. 

A tornacsarnok felújítását igen jelentős összeggel támogatta a kecskeméti önkormányzat, így a polgármesteri hivatal csapatát is meginvitálták a kupára, ahol az öt plusz egy fős csapatok 20 perces mérkőzéseket játszottak. Csáki Tibor elmondta, hogy minden résztvevő kap egy kis kupát, de a legnagyobbat természetesen a győztes csapat, ráadásul összeállítják a torna válogatottját, minden poszton a legjobban teljesítő játékosokból.  

A polgármesteri hivatal csapatát erősítette a térség két országgyűlési képviselője, dr. Szeberényi Gyula Tamás és dr. Salacz László is. Salacz László felkészülve érkezett a mérkőzésre, hiszen minden hétfőn a parlamenti csapatban, vagy egy baráti társaság együttesében focizik, emellett fut is az állóképessége megőrzése érdekében. Mint fogalmazott, igen kemény küzdelmet folytattak a pályán, de a lényeg a baráti hangulat volt. Mint fogalmazott, örömmel érkeztek a kupára, és méltatta a szervezők elgondolását. Kiemelte, hogy a csarnokot nagy örömmel használják a tanulók és a sportolók, hiszen minden igényt kielégít, ahol összefonódik a profi és az amatőr sport, a futsal és a röplabda.

Eredmények:

Katona – Szegedi Gyakorló 2:3
Katona Öregdiákok – Városháza 1:4
Katona Öregdiákok – Szegedi Gyakorló 1:1
Katona – Városháza 2:3
Katona Öregdiákok – Katona 2:6
Városháza – Szegedi Gyakorló 2:0

1. Városháza 
2. Szegedi Gyakorló
3. Katona 
4. Katona Öregdiákok

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában