Verseny

2024.01.20. 19:05

Minden idők legjobb magyar eredményét érték el a dunaszentbenedeki kamionosok a Dakar-ralin – videóval

„Miklós az utolsó métereket tette meg a Hyenával Szaúd-Arábiában” – adta hírül közösségi oldalán a Qualisport Racing csapata egy rövid videóval, amint Kovács Miklós pilóta a versenykamionnal feláll a trélerre.

Tapodi Kálmán

Fotó: Qualisport Racing Facebook-oldal

A Scania Hyena és a dunaszentbenedeki trió – Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor, Ács László fedélzeti szerelő – az utolsó szakaszon huszadikként ért ugyan célba, ám összetettben a 15. helyen végeztek, ami a legjobb magyar eredmény a Dakar-rali történetében. A mezőnynek a tizennégy nap alatt összesen 7891 kilométert kellett megtenni, amiből 4727 kilométer volt a mért versenytáv. A kamionosok mezőnyében negyvenhét monstrum vágott neki január 5-én Alulában egy prológgal versenynek, ami tizenkét gyorsasági szakasz után, január 19-én ért véget Yanbuban. A szervezők idén beiktattak egy 48 órás szuperszakaszt is. 

Az alábbi videón a Qualisport hármasa, Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Ács László a naplementében zajló célceremónián átveszi a Dakar Rally 14. helyéért járó érmet.

A benedeki trió két tagja – Kovács Miklós és Czeglédi Péter – a viadal zárása után végre megborotválkozhatott, mert fogadalmat tettek, hogy a verseny alatt nem bolygatják arcszőrzetüket. A „babona” bejött, mert remekeltek a sárga kamionnal és büszkén állhattak fel a dobogóra a záróceremónián a magyar zászlóval.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában