Qualisport Racing

2024.01.19. 18:05

Megcsinálták: célba értek a dunaszentbenedeki kamionosok! – videóval

Egy 175 kilométeres sprintszakasszal véget ért a világ legnehezebbnek tartott tereprali-viadala, a 46. Dakar-rali. A kamionosoknál a dunaszentbenedeki Qualisport Racing triója - Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Ács László fedélzeti szerelő - a 20. helyen ért célba a Yanbuban a verseny utolsó szakaszán. Összetettben így a Scania Hyenás egység a 15. helyen végzett, ami remek eredmény az induláskor még negyvenhét monstrumot számláló kamionos mezőnyben. A dobogóceremónia előtt Kovács Miklós küldött üzenetet Szaúd-Arábiából.

Tapodi Kálmán

Forrás: Qualisport Racing

– Sikeresen megérkeztünk, vigyáztunk nehogy valami bajunk legyen, vagy a kamionnak. Ezt az érmet nem csak én szereztem meg, hanem a fiúk és a szerelők, akik itt dolgoztak és megszenvedtek ezért a sikerért, úgy ahogy én is. Nagyon sokat dolgoztak, éjszakáztak, de ez az egész csapatmunka volt! – mondott köszönetet a pilóta a csapat tagjainak és mindazoknak, akik szurkoltak a Qualisport Racing jó szerepléséért a január 5-19. között zajló verseny idején.

A közel 8000 kilométeres versenyen az autósok mezőnyében a spanyol Carlos Sainz, Lucas Cruz (Audi)  páros végzett az élen. A 61 éves Sainznak ez karrierje során a negyedik diadala a Dakaron. A motorosoknál pályafutása második Dakar-sikerét aratta az amerikai Ricky Brabec (Honda). A kamionosok küzdelme cseh sikerrel zárult, a Martin Macík, Frantisek Tomásek, David Svanda (Iveco) trió nyerte a ralit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában