Lovassport

2023.09.25. 14:45

Magyar győzelem született Félegyházán, a nemzetközi westernlovas versenyen

Szalontai Zoltán révén magyar győzelem is született a hétvégén Kiskunfélegyházán rendezett nemzetközi westernlovas viadalon – adta hírül a nemzeti hírügynökség. 

Tapodi Kálmán

Csehországból, Szlovákiából és Lengyelországból is érkeztek versenyzők

Fotó: Fekete Western Lovastanya Facebook-oldala

A szervezők tájékoztatása szerint a nemzetközi 4NCHA szervezet által életre hívott versenyen a sportág királyszámában, cuttingban kilenc különböző kategóriában avattak bajnokokat, Szalontai az open mezőnyben bizonyult a legjobbnak.

Cuttingban a lovasnak meghatározott idő alatt egy borjút kell leválasztania a csordáról és azt a továbbiakban távol tartani attól. A versenyzőnek két és fél perc áll rendelkezésére, hogy megmutassa, lova mennyire stílusosan tudja végrehajtani ezeket a feladatokat. Mint írták: Szalontai mellett további két hazai versenyző is dobogóra állhatott, Vizi Zoltán és Katona Szabolcs révén egy-egy bronzéremnek örülhetett a közönség. A nemzetközi viadalra Csehországból, Szlovákiából és Lengyelországból is érkeztek versenyzők.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában