Labdarúgás

2023.06.01. 10:59

Az ezüstérmes KTE focistáit köszöntötték a városházán – galériával

Szerdán állami elismerésekkel kitüntettet kecskeméti kiválóságokat köszöntöttek a kecskeméti városházán, ahol a kiemelkedő sportsikeréért a Kecskeméti TE labdarúgói is oklevelet vehettek át.

Nyitray András

Fotó: Bús Csaba

A lila-fehér labdarúgók történelmi sikert ünnepeltek, hiszen a 112 éves klub fennállása legjobb eredményét érte el azzal, hogy ezüstérmes lett az NB I.-ben. Újonc csapat ilyen jól még szintén nem szerepelt a magyar élvonalban, korábban egy feljutó sem csapat zárt jobban, mint a harmadik hely.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármesterasszonya fogadta a csapatot, megköszönve a város nevében ismét a kiemelkedő eredményeket. A lila-fehérek ezt követően az új látogatóközpontot tudták megnézni, melynek végén a sportsikerek is helyet kaptak, így a 2011-es kupadöntő mellett az FTC elleni bajnoki sikereket is feleleveníthették közösen.

A rövid körút után a díszteremben fogadták a KTE játékosait, vezetőit és edzőit, ahol egy díszoklevelet is átvehetett a dr. Filus Andor ügyvezető, Szabó István vezetőedző, valamint Vágó Levente csapatkapitány a klub nevében. Mint kiderült, a közgyűlés Kecskemét kiemelkedő sportsikeréért is jutalmazza majd a kecskemétieket, melyre szokás szerint a város napján, október 2-án kerülhet sor. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában