Futsal

2023.01.03. 09:00

Megnyerte idei első bajnokiját a Dirner-Siland

A pont nélkül sereghajtó Apátfalva SC csapatát fogadta hétfőn este a kecskeméti Dirner-Siland Futsal Club a futsal NB III. Csongrád megyei csoportjában. A végig szoros mérkőzésen a hazai csapat otthon tartotta mind a három pontot.

Vincze Miklós

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Sokáig nem tétlenkedtek, nem tétlenkedhettek a hírös városi harmadosztályú futsal csapat tagjai az újév megünneplése után, hiszen már január 2-án este bajnoki mérkőzésen fogadták az Apátfalva SC-t. A mérkőzést ezúttal is Izsákon rendezték meg a kecskemétiek.

Bár az Apátfalva SC a hatcsapatos mezőnyben nulla ponttal az ötödik helyen állt a mérkőzés előtt, gyakorlatilag sereghajtónak számít, hiszen a tabellán a 6. Csabai AK-t kizárták a bajnokságból. Ezzel együtt elbizakodottságnak nyoma sem volt a kecskemétiek soraiban, maximális tisztelettel és koncentrációval fogadták a vendégcsapatot. És milyen igazuk volt. Az Apátfalva ugyanis felvette a kesztyűt, és kiegyenlített, kemény küzdelem alakult ki az első félidőben. Olyannyira kiegyenlített volt ez a küzdelem, hogy az első tizenkét percében nem is esett gól, abban a szakaszban inkább a kapusok jeleskedtek, aztán a hazai Pánczél István törte meg a jeget a 13. percben, hogy aztán egy perccel az első játékrész lefújása előtt kettőre növelje a csapata előnyét, 2–0 volt az első félidő állása tehát.

A fordulás után nem sokkal Kiss László újra betalált az apátfalvai kapuba,  megnyugodni azonban az immáron háromgólos előny birtokában nem volt lehetősége a hazai gárdának, hiszen Kormos a 27. és a 27. percben is betalált, 3–2-re módosította az állást és újra teljesen nyílttá tette a mérkőzést. A 30. percben aztán újra Kiss László talált be, Márkus azonban két percre rá ismét szorossá tette az állást, 4–3-mal fordultak a mérkőzés hajrájába a csapatok. Öt perccel a lefújás előtt Halasi Károly gólja nyomán 5–3-ra változott az állás, erre egy válaszuk volt a vendégeknek, Kormos Barnabás megszerezte a saját maga harmadik, csapata negyedik gólját, 5–4. Az egyenlítésért küzdhettek tehát a vendégek, Gréczi Gábor azonban a 38. percben betalált, és kialakította a 6–4-es végeredményt.

Ez a győzelem azt jelentette, hogy a kecskeméti futsalosok megerősítették a második helyüket, sőt, egy pontra megközelítették a tabella éllovasát, a St. Mihály FC csapatát. A legjobbkor, hiszen a következő mérkőzését jövő hétfőn, szintén Izsákon éppen a St. Mihály ellen vívja a kecskeméti Dirner-Siland Futsal, nagy rangadóra van tehát kilátás, amelyen győzelem esetén az élre állhat a Marosvölgyi Attila által vezérelt gárda.

Dirner-Siland Futsal Club–Apátfalva SC 6–4 (2–0)

Izsák, vezette: Aczél Tibor, Minda Gábor

Dirner-Siland: Balla – Kiss L., Kovács Zs., Pánczél, Sallai. Csere: Vass – Lóczi, Böde, Halasi, Gréczi. Technikai vezető: Marosvölgyi Attila

Apátfalva: Fekete – Kormos, Márkus, Csonka, Graur. Csere: Bakó – Vincze, Türk.

Gól: Pánczél a 13., 19., Kiss L. a 23., 30., Halasi a 35., Gréczi a 38., illetve Kormos a 26., 27., 36., Márkus a 32. percben.

Sárga lap: Csonka a 33. percben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában