Kosárlabda

2022.12.21. 21:54

Győzött Kecskeméten a ZTE

Két közvetlen rivális találkozott a bajnokság 13. fordulójában Kecskeméten. A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét és a ZTE egyaránt 7-7 győzelemmel és 5-5 vereséggel állt a tabellán, így az egyik fél elléphetett a másiktól ezen az estén. Ez a vendégeknek sikerült.

Vincze Miklós

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

Pontokban gazdag első negyed után két ponttal a hazai gárda vezetett. A második etapot a zalaiak nyerték, szintén két pont előnnyel, így döntetlen állással vonulhattak nagyszünetre a felek. A folytatásban a ZTE fokozatosan ellépett a hazaiaktól, és bár a kecskeméti gárda mindent elkövetett, hogy megfordítsa az eredményt, végül a ZTE diadalmaskodott.

– Gratulálok a ZTE-nek, jobbak voltak – értékelt Forray Gábor, a hazaiak mestere. – Rendezetlenek voltunk hátul, főleg a második félidőben, és ez okozta a vesztünket. A végén még az extra dobások is beestek nekik, ahogy az lenni szokott ilyenkor. A karácsonyra kapnak pár nap pihenőt a játékosok, aztán folytatjuk a munkát. Rendkívül sok nehéz meccs vár ránk. Sajnálom, hogy így búcsúztattuk az évet, szerettünk volna győzelmet ajándékozni szurkolóinknak, akiknek köszönöm az egész éves biztatást. A Magyar Kupában ott leszünk, pozitív mérleggel vághatunk neki az új évnek. Mennünk kell tovább, és dolgozni keményen, mert még van hova fejlődni.

– Az elején lassúak voltunk. Atletikusabb csapat vagyunk, és tudtuk, hogy úgy is kell játszanunk, ha nyerni akarunk. A második félidőben már ezt valósítottuk meg, és ennek köszönhettük a sikert. A legfontosabb most az, hogy nyertünk – jelentette ki a vendégek vezetőedzője, Sebastjan Krasovec.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Zalakerámia ZTE KK 77-94 (29-27, 16-18, 12-23, 20-26)

KTE: Townes 6, Ivkovics 6/6, Klobucar 9/3, Dramicsanin 15, Karahodzsics 15/3. Csere: Wittmann 13/9, Kucsera 2, Boriszov 9/3, Fazekas. Vezetőedző: Forray Gábor.

ZTE: Trice 16/12, O'Reilly 10/3, Polster, Smith 23/3, Osztojics 8/3. Csere: Rakicsevics 24/9, Keller I. 5/3, Zsíros 8/6, Szalay. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában