Kézilabda

2022.09.13. 20:15

A KTE-Piroska nyerte a Bács-Kiskun megyei csapatok kupacsatáját

Bács-Kiskun megyei rangadót vívtak a férfi kézilabda Magyar Kupában, az első fordulóban. Az NB II. Dél-nyugati csoportjában szereplő Kalocsai KC az NB I./B-be frissen visszakerült KTE-Piroska Szörp csapatát fogadta. A kecskemétiek igazolták a papírformát, és biztosan nyerték a mérkőzést.

Vincze Miklós

Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Semmit sem bízott a véletlenre a megyeszékhely csapata, az 5. perc végére már 0–6 állt az eredményjelzőn. A 11. percben 11–3-ra vezetett már a KTE-Piroska Szörp, a kalocsaiak 17. perc elejére 8–15-re kozmetikázták az eredményt, az első félidő vége előtt Horváth Bálint góljával meglett a közte tíz, ekkor 19–9-re vezettek a hírös városiak, és ez a különbség maradt is a két csapat között az első harminc perc végére, 15–25-ös állással vonultak pihenőre a csapatok. A tendencia a második játékrészben sem változott, a paprikavárosiak igyekeztek, próbálkoztak, de a vendégelőny folyamatosan növekedett, az 58. percben lett Horváth Bálint góljával közte húsz, és végül 48–27 arányban győzött a másodosztályban szereplő kecskeméti csapat. Horváth Bálint a negyvennyolc találatból tizennégyet vállalt, nem sokkal maradt el mögötte Lukács Kornél, aki tízszer talált be a hazai kapuba.

Szvétek Balázs, a Kalocsa edzője: – Természetesen úgy mentünk bele ebbe a Magyar Kupa mérkőzésbe, hogy nem mi vagyunk az esélyesei, hiszen tudtuk, hogy egy magasabb osztályból érkező csapattal fogunk találkozni. 

A Kecskemét a tavalyi szezonhoz képest alaposan kicserélődött nagyon fiatal és nagyon tehetséges társaság. 

Azt a célt tűztem ki a csapat elé a mérkőzés előtt, hogy próbáljuk meg megnehezíteni a dolgukat, fáradjunk el, használjuk ki ezt a mérkőzést egy tanulságos edzőmérkőzésnek, amely segíti a bajnokságban való szereplésünket, ám sajnos az első öt-tíz percben elkövetett technikai hibáink következtében az ellenfél villámgyorsan 6–0-ra elhúzott az ellenfél, és ez megadta a mérkőzés alaphangulatát. Mi letargikus hangulatba kerültünk, ilyenkor persze nem sikerül semmi. Az ellenfél tehát megérdemelten győzött még ekkora különbséggel is, és én azt gondolom, hogy sajnos nemhogy egy, hanem inkább két, de akár három osztály különbség volt ezen a találkozón a csapatok között.

Tóth Norbert, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője: – Ezen a kupamérkőzésen az volt a célom, hogy azok a játékosok is kellő mennyiségű játékpercet kapjanak, akik kevesebb lehetőséghez jutnak a kiélezett NB I./B-s csatákban. Úgy gondolom, hogy a srácok beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, ugyanazzal a lendülettel és hozzáállással kézilabdáztak, mint a bajnokságban. Voltak kiemelkedő teljesítmények, és annak külön örülök, hogy a fiatal csapatunk tovább fiatalítva is megállta a helyét. Kellenek az ehhez hasonló élmények, hogy a fiúk elhiggyék, bármelyik csapat ellen képesek lehetnek a sikerre. Két újoncot avattunk, Lukács Kornél edzésmunkáját régóta figyelem, kimagasló a teljesítménye, jól lát a pályán és bár nagyon fiatal, remek megoldásai vannak. Rendkívül jó a kapcsolata a beállóval, kiválóan egy-egyezik és nagyszerű indulócselei vannak, talán túl önzetlen néha, de formálható.

Bózsa Brendonnak balszélsőként nincs könnyű dolga, hiszen a Horváth testvérekkel kell felvennie a versenyt, de a rábízott feladatot nagyon szépen megoldotta, a ziccereit belőtte, rendkívül pozitív benyomást tett rám. 

Nagyon örülök, hogy mindkét fiatal helyi kötődésű, saját nevelésű játékos, és ha így folytatják, hasznos tagjai lesznek a KTE felnőtt csapatának. Gratulálok a fiaimnak és folytatjuk a kupaküzdelmeket.

Kalocsai KC–Kecskeméti TE Piroska-Szörp 27–48 (15–25)

Férfi Magyar Kupa 1. forduló, Kalocsa, Városi Sportcsarnok.

Játékvezetők: Héjja Ádám, Kónya Balázs.

Kalocsai gólszerzők: Vancsics János 8, Kovács Ákos 5, Balla Gábor 3, Vidák Patrik 3, Csuba Koppány 2, Rumi Ádám 2, Bock Milán 1, Bedics Gergő 1, Schaffer Richárd 1, Schmidt Raul 1.

Kecskeméti gólszerzők: Horváth Bálint 14, Lukács Kornél 10, Szakály Benedek 5, Lukács Soma 4, Csuzi Milán 4, Farkas Balázs 4, Mogyorós Bálint 2, Bózsa Brendon 2, Tóth Szabolcs 2.

Hétméteresek: 5/3 illetve 2/2.

Kiállítások: 6 illetve 10 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában