Kosárlabda

2022.06.15. 20:45

Az Alba nyerte az első felvonást

Szerdán megkezdődött a bronzéremért zajló csata a férfi kosárlabda NB I. rájátszásában, az Alba Fehérvár a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétet fogadta. A vendégek több meghatározó játékosukat, így például a pontgyáros Xavier Pollardot is nélkülözni kényszerültek, ami a második félidőben már az Alba malmára hajtotta a vizet.

Nyitray András

Magabiztosan győzött az Alba Fotó: Fejér Megyei Hírlap/Fehér Gábor

Gyors pontváltással rajtolt a bronzcsata első felvonása: Davis kettesére Jaramaz triplája érkezett, majd ezt követően 11-0-ás rohanást produkált az Alba Fakuade vezényletével (13-3). Nem akartak beesni a kecskeméti kísérletek, Omenaka kosara után pedig Forray Gábor időt volt kénytelen kérni. Wittmann kiváló triplával jelezte, hogy nem adta fel a Kecskemét, de Omenaka és Davis pontjaival újra tíz egység fölé nőtt a differencia a csapatok között (20-8). 

A KTE Tóth Barna és Wittmann Krisztián révén zárkózott, a hajrában aztán Ivkovic szórt be egy hármast, így 26-18-cal zárult így az első tíz perc.

Karahodzsics kosarával indult a negyed, de Fakuade gyorsan válaszolt, a Kecskemét viszont folyamatosan csökkenteni tudta a különbséget. Három perc elteltével továbbra is öt egység volt a differencia, az Alba viszont időt kért (33-28). Karahodzsics vette vállára csapatát, majd Tóth Barna is betalált kintről, így az különbség nem változott. A negyed végén Vojvoda az első egységeit szerezte meg büntetőkből, míg a másik oldalon Wittmann előbb triplával, majd gólpasszal vétette észre magát, ami kecskeméti egyenlítést ért (40-40). Milutinovic révén aztán a vezetés is összejött, 42-44-gyel mehettek pihenőre az együttesek.

Nehezen indult be a pontgyártás a második félidőben mindkét oldalon, de aztán megtört a csend, Fakuade kettesére Milutinovic hármassal válaszolt. 

Sokáig egál közeli maradt az eredmény, de Vojvoda hármasa után Pongó és Smith is tovább tudta növelni a hazai előnyt, ami vendég időkérést eredményezett (56-49). Karahodzsics és Tóth Barna révén faragott a hátrányából a Kecskemét, de az Alba amerikai légiósai tíz pont fölé növelték csapatuk előnyét (67-55). 
A folytatásra is nagy lendülettel érkezett vissza a hazai csapat, Jaramaz pontjai tartották életben némileg a vendégeket. Ez sem tartott sokáig, az Alba nem engedte ki kezéből a biztos vezetést, így a hajrában már a fiatalok kaptak lehetőséget, így a Székesfehérvár húsz ponttal nyert (90-70). 

– Gratulálok az Albának, de a saját csapatomnak is, mert az első félidőben jobban játszottunk és megérdemelten vezettünk. Külön gratuláció a fiataloknak, mert nem voltak megilletődve. Jelen pillanatban ez volt a legerősebb keretünk. Úgy vélem, hogy mindenki megtett mindent. A párharcnak nincs vége, szombaton mindent megteszünk, hogy visszajöhessünk még Fehérvárra – értékelt Forray Gábor, a Kecskemét trénere. 

Alba Fehérvár - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 90-70 (26-18, 16-26, 25-11, 23-15)
Székesfehérvár. Vezette: Cziffra Csaba, Győrffy Pál Attila, Győrfy Ruben
Alba: Pongó 2, Vojvoda 9/3, Lukács 17/9, Fakuade 13/3, Davis 15/3. Cserék: Stark 7/3, Takács 6, Smith 8, Szabó 5, Omenaka 8, Kass -, Góbi -. 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Jaramaz 10/3, Ivkovic 3/3, Milutinovic 7/3, Kucsera -, Karahodzsics 15. Cserék: Tóth Barna 13/6, Wittmann 20/18, Kiss 2, Tóth P. -, Tóth Balázs -, Botka -.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása 1-0 az Alba Fehérvárnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában