Kézilabda

2022.03.01. 16:38

Kétgólos hátránnyal várhatja a KTE a negyeddöntő visszavágóját

Kedden délután vívta meg a férfi kézilabda Liga kupa negyeddöntő kétmérkőzéses párharcának az első felvonását a KTE-Piroska Szörp. Akárcsak a három nappal korábbi bajnoki mérkőzésen – amelyen egy góllal maradtak alul a hírös városiak –, ezúttal is a Fejér-B. Á. L. Veszprém fogadta Bencze József csapatát.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba/archív-felvétel

A kezdés után a 4. percen 3–1-re, majd a 9. percben még 4–3-ra is vezetett a kecskeméti gárda, a 10. minutumban azonban fordítottak a hazaiak, és a 22. percre négygólos előnyt építettek fel. Ezt követően hol itt, hol ott esett gól, de ez lett a különbség az első harminc perc eltelte után is.

A folytatásban aztán sokáig maradt a három körüli különbség, majd az 51. percben először ötre növelte az előnyét a hazai gárda, majd 32–26-ra is vezetett az 54. percben. Ezt követően azonban a kecskemétiek nemhogy nem roppantak össze, de a hátralévő időben már csak ők szereztek gólokat, és így remekül és eredményesre hajrázva mindössze kétgólosra csökkentették a kis Veszprém hazai pályán összeszedett előnyét.

A negyeddöntő visszavágóját jövő kedden vívják meg, 18 óra 30 perces kezdettel, a Messzi István Sportcsarnokban.

Fejér–B. Á. L. Veszprém–KTE-Piroska Szörp 32–30 (17–13)

Veszprém, v: Fekete Tamás, Tóth Dávid.

A Fejér-B.Á.L. Veszprém gólszerzői: Széles 8, Fazekas 7, Vajda 4, Éles 3, Hári 3, Szmetán 2, Tóth J. 2, Kristóf 1, Seregi 1, Somogyi 1.

A kecskeméti gólszerzők: Országh 7, Menyhárt 5, Simon 5, Vetési 5, Szrnka 4, Horváth A. 1., Karai 1, Mazák 1., Sipeki 1.

Hétméteresek: 4/8 ill. 4/4,

Kiállítások: 2 ill. 12 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában