Labdarúgás

2022.02.06. 07:00

Ajkára utazik a KTE

Zsinórban negyedik idegenbeli meccsére készül a NB II.-ben a Kecskeméti TE-Hufbau, mely vasárnap 17 órás kezdéssel az FC Ajka vendége lesz a Merkantil Bank Liga 22. fordulójában. A Veszprém megyei együttes hazai környezetben kifejezetten eredményesen szerepel, igaz, a KTE egyszer már legyőzte ebben a bajnokságban aktuális riválisát.

Nyitray András

Belényesi Csaba (szemben, lilában) mindkét kapu előtt erőssége a Kecskemétnek Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Ami a szezon elején előny volt kecskeméti szempontból, az némi hátrányt jelenthetett volna a folytatásban a lila-fehéreknek, de ebből eddig semmit sem tapasztalni. A KTE egymás után negyedik idegenbeli meccsére készül a bajnoki sorsolás, illetve a pályaválasztói cserék szeszélyének köszönhetően. A sorminta eddig hibátlan, hiszen még decemberben a Szentlőrincet (1–4) és a Budaörsi SC-t (0–3) győzte le a csapat, majd múlt vasárnap Soroksáron (2–3) is nyerni tudott Szabó István együttese, mely továbbra is a 3. helyen áll így a bajnoki tabellán. 

A soroksári sikerből Belényesi Csaba, a Kecskemét védője alaposan kivette a részét, hiszen gólt és gólpasszt jegyzett a hajráig kiélezett találkozón. 

– Számomra nem alakult jól a felkészülés eleje, de utána, úgy érzem, hogy elég gyorsan fel tudtam venni a lépést a többiekkel – mondta a néhány hét kihagyásra kényszerülő Belényesi. – Nem mondom, hogy nem volt minimális lemaradásom, de igyekeztem a legtöbbet kihozni ebből a furcsa helyzetből. Alapvetően jól kezdtük el a meccset, irányítottuk is, magabiztos előnyt szereztünk. Utána a semmiből magunkra hoztuk a Soroksárt a kapott góllal. Sőt, gyakorlatilag rögtön kettő lett belőle. Jól is jött a szünet, amikor rendeztük a sorokat, így a második félidőben is érvényesült az akaratunk. Nekem személy szerint valóban jól alakult ez a meccs a gólommal és a gólpasszommal, de természetesen a kapott góloknak nem örülök – tette hozzá a soroksári siker kapcsán Belényesi Csaba. 

Az Ajka kemény diónak tűnik az idegenbeli sorozat zárásaként, hiszen Kis Károly tanítványai hagyományosan jól szerepelnek hazai környezetben. 

A már otthon lejátszott tíz bajnoki meccsükből csupán kettőt buktak el. Idegenben már kevésbé eredményesek, a tavaszi nyitányon egy hajrában kapott góllal Siófokon is kikaptak 2–1-re, így a 11. helyről várják a meccset. A KTE ősszel egyszer már megtalálta a siker receptjét az Ajka ellen, akkor 3–1-re tudtak nyerni a lila-fehérek a Széktói Stadionban, többek közt éppen Belényesi Csabának köszönhetően, aki tulajdonképpen a győzelmet jelentő második gólt szerezte egy szöglet után. 

– Egész jól sikerült nekünk az a meccs, igaz, hátrányból kellett fordítanunk. A második félidőben uraltuk a meccset, a mi játékunk érvényesült. Akkor visszaállt az Ajka, átadta a kezdeményezés lehetőségét, amivel éltünk. Hazai pályán alighanem más felfogással játszanak, mint idegenben, de én azt vallom, hogy magunkkal kell foglalkoznunk. Amennyiben játsszuk a saját játékunkat, akkor mindegy, hogy otthon vagy idegenben lépünk pályára – mondta a mérkőzés kapcsán Belényesi. 

A lila-fehér drukkerek ugyan biztosan nagyon várják, hogy folytassa jó sorozatát a csapat, de már fél szemmel a jövő hétre is előre­tekinthetnek, hiszen végre újra hazai meccsekre mehetnek ki. 

Nem is akármilyen derbik várnak ráadásul a Kecskemétre, hiszen február 9-én 17 óra 15 perces kezdéssel az NB I.-es Budapest Honvéd FC elleni kupameccs következik, majd 14-én 20 órától a Diósgyőri VTK-val szembeni rangadóra kerül sor a Széktói Stadionban. Az érdeklődés ugyan egyre inkább fokozódik, de Belényesi Csaba elmondta, hogy továbbra is ugyanúgy készülnek, ahogy azt az egész szezonban tették, jelenleg csak az Ajkával foglalkoznak a játékosok, semmi mással. 

– Egyelőre nem nagyon foglalkozunk azzal, hogy az Ajka után kikkel találkozunk. Sűrű hét vár ránk majd, maximum emiatt kell tovább­terveznünk, de ezt a szakmai stáb feladata kezelni, hogyan rakja majd össze a csapatot, illetve hogyan terveznek esetleg pihentetni. A magam részéről most az ajkai meccset nézem csak, ez a legfontosabb jelenleg – zárta gondolatait Belényesi Csaba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában