Kézilabda

2022.02.24. 18:22

A védekezésen javítani kell

Némileg meglepő botlással kezdte a tavaszi szezont a Bácsalmási PVSE a női NB II. Délkeleti csoportjában, ahol Orosházán kapott ki Dankó Ervin együttese. Ennek Kecskeméten örülhettek, hiszen vetélytrásuk botlása kedvez nekik.

Nyitray András

A Bácsalmás botlását győzelemmel használta ki az éllovas Kecskeméti NKSE Fotó: Kovács Nóra

A Bácsalmás volt az egyik legnagyobb kihívója ősszel a megyei rivális KNKSE-nek a bajnokságban, így némileg meglepő volt, hogy a rajton azonnal 28–24-es vereséget szenvedett a PVSE Orosházán. Elsősorban a védekezésben akadtak problémái a vendégeknek. 

– Az Orosháza U22-es csapata az őszhöz képest megerősödött, hiszen a felnőtt­együttesből leadták a kettős engedéllyel rendelkező játékosokat is 

– tekintett vissza Dankó Ervin, a PVSE vezetőedzője. – Nem játszottunk jól, különösen a védekezésünk nem működött, ami ősszel az egyik kulcsa volt a sok győzelmünknek. Az 5:1-es védekezésünk hamar összeomlott, váltanunk kellett, majd az irányítónk a 40. percben megsérült, ami szintén befolyásolta a végeredményt, mert ekkor még csak egy gól volt a különbség. A második félidőben a gyors gólokra akartuk helyezni a hangsúlyt, de az irányítónk kiesésével ez is megdőlt. Összességében a vereségünk megérdemelt. 

A Bácsalmás tavaszi tervei nem változtak az őszhöz képest, igaz, most már szeretnének legalább éremmel zárni a bajnokság végén. 

– A minimális célunk tavaly nyáron az volt, hogy ne legyenek kiesési gondjaink. 

Azon túl reálisnak tartottam én is, hogy a 3-6. hely valamelyikére odaérhetünk, merészebb célként az 1-6. helyről beszéltünk. 

Az ősz során ezt túlszárnyaltuk, de a vezetéssel abban maradtunk, hogy ezen nem változtatunk. A vereség ellenére szerintem a dobogó második vagy harmadik fokáért versenyben leszünk, inkább egy kisiklásnak érzem ezt az orosházi vereséget. Megvannak a szakmai okai, ami miatt még nem volt olyan erős a védekezésünk, ezen igyekszünk változtatni – mondta Dankó Ervin. 

A Bácsalmás vasárnap 16 óra 30 perckor a Gyomaendrődöt fogadja otthon, természetesen a javítás a cél. 

– A hazai pálya olyan szempontból szent, hogy ott mindig nekünk kell megszabni a játék ritmusát, bárki legyen az ellenfél. Bízom abban, hogy a sérültjeim felépülnek addig, mert az megváltoztathatja a meccs képét, ha ők nem térnek vissza. Akármilyen összetételben is, de a győzelem lesz a célunk – zárta gondolatait Dankó Ervin. 

Az előző forduló eredményei

NB II., Férfi, Délnyugat: 

Kiskőrösi KS Kft.–Dunaújvárosi AC 23–28. 

NB II., Férfi, Délkeleti csoport: 

QSM-Algyő–Kiskunmajsai KC 22–44. 

NB II., Férfi, Déli csoport: Martonvásári KSE–Kecskeméti TE-U23 32–40, Üllői KSE–Mizse KC 24–43. 

NB II., Női déli csoport: 

Mizse KC–TFSE 22–25. 

NB II., Női, Délkeleti csoport: Kecskeméti NKSE–Hódmezővásárhelyi 39–26, Oxxo Energy Orosházi NKC U22–Bácsalmási PVSE 28–24. 

Bács-Kiskun megyei férfi I. osztály: 

Mizse KC–Kiskunhalasi UKSC 30–25, Balogh Tészta TVSE–Kecskeméti TE 21–31. 

Bács-Kiskun megyei női I. osztály: 

Kalocsai KC–Kiskőrösi NKSZSE 30–23, Kiskunhalasi UKSC–NNKSZE 24–30, Kiskunmajsai KC–STE-Bs Plastic 31–19. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában