Programok

2024.05.01. 18:36

Versenyekkel színesítették a bácsalmási majálist – galériával

Tucatnyi főzőcsapat és 16 egyéni versenyző részvételével, valamint kulturális és kiegészítő programokkal tartották meg az idei majálist a Bácsalmási Tájház és Helytörténeti Emlékpark udvarán.

Juhász Jenő

A régi hagyományt felidéző eseményt – jó néhány éves kihagyást követően – májusfaállítással kezdték, amit az óvodások és a jelenlévő gyerekek díszítettek fel. A kulturális műsor is az óvodások műsorával kezdődött, majd ezt követően a Bácsalmási Körzeti Általános Iskola és AMI 2. osztályos német csoportja és a Zora horvát tánccsoport szórakoztatta az egybegyűlteket. A helyi Buborék Báb Társulat egy újabb darabbal, immár a harmadikkal mutatkozott be az érdeklődő közönség előtt.

majális, május 1
Táncosok is felléptek május 1-jén Bácsalmáson
Fotó: Juhász Jenő

A korábban meghirdetett bográcsos krumplis ételkészítő versenyre 11 csapat nevezett. Az elkészült ételeket szakmai zsűri értékelte, s a legjobb csapat munkáját egy 30 ezer forintos fődíjjal jutalmazták.

Az ételek eredményhirdetése után került sor a darts-versenyre, melynek győztese egy alkoholos ajándékcsomagot vehetett át. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában