Kézilabda

2022.01.11. 07:00

Több időre volt szükségük

A KTE-Piroska Szörp elégedetten fejezhette be az őszi szezont decemberben a férfi NB I-ben, hiszen Liga Kupa diadalok mellett utolsó három bajnoki meccséből kettőt is megnyert az együttes. Helyzetük ettől még nem könnyű, ráadásul több sérülés is nehezíti a januári felkészülést. Bencze József vezetőedzőt kérdeztük.

Nyitray András

Bencze József vezetőedző elmondta, mindent megtesznek azért, hogy sikeresen kezdjék az idei szezont Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Nagy skalpot gyűjtött be tavaly az év utolsó bajnoki meccsén a KTE-Piroska Szörp, mely a Tatabányát verte meg hazai pályán. Ezzel együtt nem volt könnyű őszi idényük, hiszen négy egységet gyűjtve, kettő győzelem és tíz vereség mellett továbbra is sereghajtó a klub az élvonalban. További nehézséget jelent az újra edzésben lévő csapatnak, hogy több alapember is elhúzódó sérüléssel bajlódik. 

– Eredmény szempontjából jól fejeződött be az évünk, de sajnos a januári felkészülésünk sérülésekkel tarkított – adott gyors helyzetjelentést Bencze József. – Nem vagyunk maradéktalanul boldogok, de a hiányzók ellenére is mindent megteszünk, hogy a februári bajnoki nyitányra rendben legyünk. Igyekszünk a lehetőségekhez mérten a hiányzókat is építeni. Elkezdtük az edzéseket, szeretnénk a lehető legjobb állapotba kerülni a felkészülés végére. 

Bár az ősz vége jobban sikerült a Kecskemétnek, rögös út vezetett az első győzelmek megszerzéséig. A bennmaradásra továbbra is megvan az esélye a klubnak, de azt Bencze József is elismerte, hogy kicsit több időbe telt megszokniuk a légkört a vártnál. 

– Azt tudtuk, hogy a csapatunknak fel kell vennie az élvonal ritmusát a feljutás után, hiszen nagy a különbség a két osztály között. Sajnos azt kell mondanom, hogy ehhez ennél kevesebb mérkőzéssel számoltam, hogy sikerüljön. Eltelt nyolc-kilenc forduló, mire jöttek azok a mérkőzések, melyeken partiban voltunk, illetve pontot, esetleg pontokat szereztünk már. Vannak nagyon fájó meccsek, melyeken nem lett volna szabad kikapnunk, de volt bravúrunk is. A kettő ötvözete adja ezt az eredményt. 

A folytatásban derül majd ki, hogy mi lett volna a jobb forgatókönyv számunkra 

– mondta a KTE trénere. 

Fontos meccs jön majd februárban a bajnoki nyitányon is, hiszen a már bennmaradó helyen álló Csurgó vendége lesz a Kecskemét, de Bencze József szerint nem ez a mérkőzés dönti el, hogy sikeres lehet-e a tavaszuk. Nem könnyű ráadásul a Csurgó pályáján nyerni, ezt a klubot évekig szolgáló edzőnél jobban nem sokan tudhatják. 

– A tabellát nézve valóban nagyon fontos meccsünk lesz a rajton, de azért a Csurgó szereplése csalóka. Úgy gondolom, hogy ők egy villámrajtot véve oda tudnak majd férni az első hatba, ami a célkitűzésük volt. Jól tudom, hogy nagyon nehéz ott nyerni, még ha nem is lehetetlen. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy sikeresen kezdjünk, de az tényleg nagy hátrányunk, hogy három-négy alapemberünk nem áll rendelkezésre jelenleg – mondta Bencze József. 

A Kecskemét felkészülési meccsek mellett a Liga Kupában lép pályára a bajnoki rajtig. Ami a sérülteket illeti, különböző problémákkal Sipeki Levente, Csordás Marcell, Marczika Barnabás és Karai Miklós küzd hosszabb-rövidebb ideje. 

Köztük vannak olyanok, akik már közelebb járnak a visszatéréshez, míg olyanok is, akiknek biztosan további türelemre lesz szüksége. 

– Szerdán Szegeden veszünk részt az IHF által delegált mérkőzésen, amivel a csarnokot tesztelik tulajdonképpen, várhatóan egy NB I-es ellenféllel fogunk találkozni. Jövő héten lesz egy újabb edzőmeccsünk a Balatonfüreddel, de nekik is képlékeny a keretük, így kicsit a levegőben lóg még a találkozó sorsa. Három Liga Kupa meccs is vár ránk ezt követően rövid időn belül, de mivel ebben a sorozatban a külföldi játékosok nem léphetnek pályára, szükségünk lesz az edzőmeccsekre előtte – zárta gondolatait Bencze József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában