Mihályháza

2024.05.03. 13:29

Hornung Ágnes: biztonságos környezetet teremt a kormány a családok számára

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

MW

Kovács Zoltán fideszes országgyűlési képviselő, Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára és Mészáros Géza polgármester (b-j) a Manóvár Mini Bölcsőde átadásán a Veszprém vármegyei Mihályházán 2024. május 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Hornung Ágnes kiemelte: a kormány minden élethelyzetben képes segítséget nyújtani a családok számára több mint harminc támogatásból álló intézkedéscsomagnak köszönhetően.  

A bölcsődei férőhelyek száma 2010-hez képest napjainkra duplájára emelkedett, 32 ezerről 65 ezerre, az elmúlt egy esztendőben közel 5 ezerrel gyarapodott ez a szám

 - közölte. 

Szavai szerint a gyermekek biztonságos ellátását biztosító bölcsődék segítenek abban, hogy ne kelljen a szülőknek aggódni a nap folyamán a gyermekükért. 

Nemcsak országosan, hanem helyi szinten is jelentős a fejlődés a férőhelyek számát tekintve, Veszprém vármegyében a 2010-es évekhez képest kétszer annyi településen közel kétszer annyi férőhely fogadja a gyermekeket. 

Hornung Ágnes a családtámogatás fontos szeletének nevezte az otthonteremtést, mint mondta 

a CSOK Plusznak köszönhetően minden eddiginél nagyobb mértékben támogatják azokat, akik közös otthont szeretnének teremteni. 

A mihályházi Manóvár Bölcsőde, amely mintegy 200 millió forintos uniós támogatásból épült meg, biztonságos ellátást nyújt a gyermekeknek és egyben új munkahelyeket is teremt a településen - mutatott rá. 

Kovács Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy 

az uniós településfejlesztési programnak köszönhetően egy-egy kistelepülés olyan beruházásokat valósíthat meg, amelyeket önerőből nem lenne képes kivitelezni. 

Mészáros Géza, Mihályháza független polgármestere elmondta, hogy a 260 négyzetméteres épületben hét bölcsődés gyermeket látnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában