Kecskemét

2024.05.03. 14:04

Korlátozzák a forgalmat Kecskeméten, a Katona gimnázium csomópontjában

Szombaton érdemes elkerülni Kecskeméten, a Katona József gimnáziumnál lévő nagy kereszteződést.

Sebestyén Hajnalka

Az Izsáki út négysávosításához kapcsolódóan aszfaltozási munkálatokat végeznek a nap folyamán, így több forgalomkorlátozás, elterelés szükséges. Így, aki mégis arra megy, türelmesen és óvatosan közlekedjen. A részletekről a kivitelező számolt be.

Fotó: Bús Csaba / Illusztráció

A kivitelező arról tájékoztatta a kecskeméti önkormányzatot, hogy május 4-én, szombaton 7 és 17 óra közötti időszakban aszfaltozási munkálatok lesznek Kecskeméten a Mária körút – Petőfi Sándor utca – Árpád körút csomópontjában, amelynek következtében az ideiglenes forgalmi rend az alábbiak szerint módosul ebben az időszakban.

Autósok

Szombat reggeltől a csomópont keleti, Petőfi Sándor utca felőli ágát teljes keresztmetszetben lezárják. A Nagykörúton irányonként egy forgalmi sávot alakítanak ki, melyeken mindkét irányba egyenesen történő áthaladás, illetve a Dózsa György út felé biztosított a kanyarodás. 

A Dózsa György útról csak balra a Mária körút, és jobbra az Árpád körút irányába tudnak tovább haladni a közlekedők. Az egyenesen, vagyis a Petőfi Sándor utca irányába haladó sávokat lezárják.

Gyalogosok

A gyalogos forgalom az aszfaltozási munkálatok ideje alatt a mind a négy csomóponti ágon biztosított. A Petőfi Sándor utcán a gyalogos forgalmat a munkaterületen kívülre vezetik át. A csomópontban a Mária körutat, és az Árpád körutat keresztező gyalogos átkelők bizonyos időszakokban korlátozottak lehetnek, ugyanakkor ebben az ütemben sem kerülnek egyszerre, egy időben lezárásra.

Jelzőőrös forgalomirányítás

A csomópontban mind a gépjármű- és a gyalogosforgalom közlekedése jelzőőrös forgalomirányítással biztosítják. A jelzőlámpák ebben az időszakban nem üzemelnek.

Buszok

A lezárás során a belváros felől, illetve az arra tartó autóbuszok a Dobó körút-Batthyány utca – Nagykörút útvonalon közlekednek majd. Kérik, hogy indulás előtt az autóbusz közlekedésről a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft., valamint a Volánbusz Zrt. honlapján is tájékozódjanak.

Terelőtáblák és sebességkorlátozás

A város irányából érkezők az 52. sz. főutat a Petőfi Sándor utca – Dobó körút – Batthyány utca- Árpád körút irányából tudják megközelíteni, az útvonalat a kihelyezett terelőtáblák is jelzik.

A teljes útszakaszon sebességkorlátozás és előzési tilalom van érvényben a kivitelezési munkák teljes befejezéséig, mindaddig változatlanul kérik nem csak a járművezetőket, de valamennyi közlekedőt, hogy továbbra is óvatosan, körültekintően és türelmesen közlekedjenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában