Kézilabda

2022.01.30. 12:23

A vártnál jobban zárt a Bácsalmási PVSE

Remek őszt zárt a Bácsalmási PVSE női csapata, a vártnál jobban szerepeltek a lányok, a tavaszi szezonban pedig a tabella első felébe várja csapatát Dankó Ervin.

Kovács Nóra

Bácsalmáson nagyon elégedettek a csapat őszi szezonban mutatott szereplésével. Fotó: Kovács Nóra

A női NB II. Délkeleti csoportjában szereplő Bácsalmási PVSE 11 mérkőzéséből 9-et megnyert, és csak két találkozót bukott el, így a második helyen telelhetnek. 

– A nyár folyamán jelentős változáson esett át a keret, emiatt nem tudtam, hogy mire leszünk képesek – nyilatkozta Dankó Ervin, a Bácsalmási PVSE vezetőedzője. – Nagyon jól sikerült a nyári felkészülés, sokat edzettünk és sok edzőmérkőzést is játszottunk. Jó passzban, győzelmekkel kezdtünk, majd a kecskeméti mérkőzés nyerhető lett volna, még ha a KNKSE papíron jobb is. Ez mentálisan megtört minket, ráment erre a Hódmezővásárhely elleni meccs is. A többi fordulóban végig nyertünk, így várakozáson felül szerepeltünk. Az elvárás az első hat hely egyike, én magamban a negyedik hely környékére vártam a klubot. Csak pozitívan tudok így értékelni. 

Január elején megkezdte a PVSE a felkészülést a tavaszi szezonra, nagyon készülnek a február 20-i rajtra. 

– Ugyanolyan ritmusban készülünk, mint a bajnokság alatt. Egy héten háromszor edzünk, a körülmények ehhez adottak. Jelenleg a fókuszban az erő és az állóképesség növelése áll, illetve futás. A csapat gerince már kialakult, tudom, kire hol lehet számítani, most még egyéni képességek terén kellene fejlődni. Múlt héten már volt egy edzőmeccsünk is a Pécs ellen, de még nagyon idény elejei mérkőzés volt. A Pécs nagyon sokat edz, minket ráadásul elkapott a vírus is, így problémás mérkőzés volt létszám szempontjából is. 

Ezen a héten fogadjuk a Pécset, majd Kelebiára látogatunk. 

Ezeken kívül még két mérkőzés áll egyeztetés alatt – mondta Dankó Ervin. 

A tél folyamán mozgás is volt a keretben, érkezők és távozók is akadnak a PVSE-nél. 

– Öt játékos távozott a keretből, akik úgy tűnt, nem bírják felvenni azt a tempót, amit a ritmusváltás hozott. Pótoltuk őket egy-két játékossal az ifiből, illetve igazoltunk két új játékost is hiányposztokra. Klein Anna Nemesnádudvarról jött, őt már nyáron kinéztem magamban. Toldi-Molnár Adrienn a Szeged SE csapatából érkezik. 

Nagy feladat lesz itt a téli időszakban, hogyan építjük be őket a játékrendszerünkbe, még fel kell venniük a ritmust 

– mondta Dankó. 

A tavaszi szezonban nehéz meccsekre számít Dankó Ervin, de a tabella első felébe várja csapatát. 

– A tavaszi szezon több okból is nehéz, tavasszal drágábban adják a pontokat. Éppen emiatt a tavaszi hajtás miatt volt fontos, hogy ősszel kellő pontot jegyezzünk, hogy biztonságban legyünk. Ettől függetlenül megismételhető ez a pontmennyiség, amit az első félévben szereztünk, de nem lehetünk elégedetlenek akkor sem, ha kevesebb pontot hozunk. A célkitűzés továbbra is az első hat hely egyike. Az ellenfelek ereje, a téli igazolások befolyásolhatják az eredményt, úgyhogy nehéz félévre számítok, de az erős mezőny elejébe várom a csapatot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában