futsal

2021.11.09. 09:13

Elhozta a ScoreGoal a fontos pontokat

Az újonc, egyelőre pont nélkül sereghajtó Kistarcsa vendége volt az első osztályú Futsal bajnokság 11. fordulójában a ScoreGoal Kecskemét Futsal. A győzelem esélyével utaztak a kecskemétiek, és bár a dolgukat – ahogy az várható volt – nagyon megnehezítette a hazai együttes, Koós Károly csapatának sikerült besöpörnie a három pontot.

Vincze Miklós

SG Kecskemét Futsal - Újpest RFC 220-Volt

Fotó: Bús Csaba

Nagy elánnal kezdtek a kecskemétiek, igyekeztek feltörni már a meccs elején a masszívan védekező Kistarcsát. Az első öt perc kecskeméti dominanciája után kijjebb merészkedtek a hazaiak. A félidő derekánál még 0–0-át mutatott az eredményjelző, ebben a periódusban a kecskeméti kapusnak, Rigónak kellett résen lenni több alkalommal is. Végül aztán megtört a kistarcsai védelem: a 11. percben Hadnagy szép csellel küldte el a védőjét, majd lőtt nagy erővel a kapuba, 0–1. Kontrákból veszélyes volt az újonc, ám Besnyő csak a kapufát találta el. Az etap utolsó percében időt kért a Kistarcsa, és mindent megtettek az egyenlítésért, Bita viszont pontatlan volt a befejezésénél, így egygólos hírös városi vezetéssel mehettek pihenőre a felek.

A szünetben szemmel láthatóan alaposan feltüzelték a mesterek a tanítványaikat, mert az újrakezdés után mindkét térfélen csak úgy sorjáztak a lehetőségek. A felfokozott hangulatban Rigó és egy kistarcsai is ápolásra szorult egy ütközés után, de szerencsére tudták folytatni a játékot. A 25. percben Biró került helyzetbe Mánya passzából, a hazai hálóőr viszont jól mozdult ki kapujából. Három minutummal később viszont már rezzent a háló, Biró passzából Aleksic talált be, 0–2. Lendületben maradtak a kék oroszlánok, és egy elcsent labdából vezethettek gyors kontratámadást, amelynek a végén Biró helyezett a bal alsóba, 0–3. Magasabb fokozatra kapcsolt a Kistarcsa, és bár többször is közel álltak a szépítéshez, Rigó mindannyiszor bravúrosan hárított.

A kinyíló házigazdák ellen volt még lehetősége a kecskemétieknek is, ám több gólt már nem láthatott a publikum, a végeredmény így 0–3 lett.

– Nagy gratuláció jár a srácoknak, mert ezek azok a mérkőzések, amelyek a legnehezebbek – értékelt Koós Károly, a kecskemétiek vezetőedzője. – Azt kaptuk, amit vártunk, egy rettentően kemény és kellemetlen ellenfelet. Az első félidőben kapkodó volt a játékunk, fordulás után viszont már sikerült többet birtokolni a labdát, és emellé remek kapusteljesítmény is párosult. Fontos három pontot szereztünk, a válogatott szünet előtt.

Győzelmükkel a kecskemétiek a dobogó második fokáról várhatják a november 22-i folytatást. Akkor az MVFC Berettyóújfalu elleni hatpontos meccs következik a Messzi István sportcsarnokban.

Kistarcsa Futsal–ScoreGoal Kecskemét Futsal 0–3 (0–1)

Gyál, vezette: Tamási Patrik, Sipos László

Kistarcsa: Bohony – Gellérfi, Dolhai G.,, Kövesdi, Bita. Csere: Horváth B. – Besnyő, Kalavecz, Gregus, Barabás M., Doljai S., Mezőfalvi, Néma, Barabás Á. Vezetőedző: Schár Zoltán

Kecskemét: Rigó – Aleksic, Bíró, Hadnagy, Mánya. Csere: Halmavánszki – Klacsák, Bencsik, Öreglaki, Boznánszky, Sallai, Kovács Á., Kulcsár. Vezetőedző: Koós Károly.

Gól: Hadnagy a 11., Aleksic a 28., Bíró a 34. percben.

Sárga lap: Barabás 27., Dolhai G. 29., Barabás 39., illetve Mánay 36. perc.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában