labdarúgás

2021.08.06. 10:56

Négy év szünet után újra visszatér a Katymári SE

A 2016/17-es bajnokságban, a megyei másodosztály Déli csoportjában, a tizenöt csapatos liga középmezőnyében a 8. helyen zárt a Katymár, tizenegy győzelemmel, hat döntetlennel, tizenegy vereséggel, de ősszel már nem nevezett csapatot a Bács-Kiskun megye déli részében, a magyar–szerb határ közelében található település csapata. Most, négy évvel a leállás után újra indulnak a bajnokságban, a megyei harmadosztályban, Nagy István edző vezetésével.

Vincze Miklós

Katymár, álló sor balról: Merkler Tamás, Balogh Máté, Rácz Ádám, Rauf Rajmund, Busa Tamás, Kurucz Patrik, Deményi József, Benke Erik, Soós Dániel, Nagy István Edző. Elöl: Mojzes Zoltán, Berki János, Nagy Zorán, Mamuzsits Tamás, Szabó Krisztián, Csordás István

Forrás: Munkatársunktól

Nagy István kérdésünkre elmondta, hogy a csapat újraindulása főként a fiának, az újrainduló csapat egyik aktív játékosának, Nagy Zoránnak köszönhető. – Ő vetette fel elsőként az ötletet Pál Endre polgármester úrnak, aki nem mellékesen egyben a Katymári Sportegyesület elnöke is. Az elnök úr ezt a felvetést örömmel fogadta és némi számvetést követően úgy döntött, hogy ha ennek a felvetésnek van megalapozottsága, tehát összehozható egy felnőttcsapat, akkor a működéshez szükséges hátteret biztosítja. Miután tehát az újraindulás lehetősége elvileg fennállt, megkezdődött a játékosok felkeresése, akik nélkül az újraindulás nem valósulhatott volna meg. Azt persze tudtuk, hogy csak helyi játékosokból nem tud összejönni a felnőttkeret, de az külön öröm számunkra, hogy a helyiek mellett több vidéki játékos is örömmel érkezett hozzánk.

A gárda korösszetétele ígéretes és ideális, ugyanis túlnyomórészt fiatal játékosokból áll, akiket pár idősebb, rutinosabb labdarúgóval tudtunk kiegészíteni.

Bármily meglepő is tehát, de a sikeres toborzást követően elégedettségre ad okot Katymáron az, hogy nagyjából huszonöt fős kerettel tudnak nekivágni a bajnokságnak.

A katymári foci története tehát 2017-ben átmenetileg megszakadt, viszont természetesen nem kellett újra a nulláról indulni, hiszen az infrastruktúra, a pálya és egyéb, egy bajnoki induláshoz szükséges tényezők megmaradtak, sőt, a vezetőségben és az edző személyében is fennáll a kontinuitás. Tulajdonképpen tehát ott folytatják egy megújult kerettel, ahol abbahagyták, pontosabban egy osztállyal lejjebb. A munkát már meg is kezdték. – A felkészülés viszonylag korán kezdődött – nyilatkozta a mester –, már június végén megkezdődtek az edzések.

Hetente egy-két edzést tartunk, illetve igyekszünk minden hétvégére felkészülési mérkőzést lekötni.

Eddig három edzőmérkőzést játszottunk le, a Bácsalmás második csapatát hazai pályán fogadtunk, az a mérkőzés 1–3 lett, vendégül láttuk a Bátmonostort, őket 5–3-ra sikerült legyőznünk, Bácsbokodon pedig 6–2 arányban sikerült diadalmaskodnunk. Előkészületi mérkőzéseken persze nem az eredmény az elsődleges, de azért ott is hasznos, hiszen közösségkovácsoló erő a sikerélmény.

Öröm mindenki számára, amikor egy csapat visszatér, de a legjobban Madarason örülnek, hiszen újra lesznek szomszédvári derbik.

Katymár, álló sor balról: Merkler Tamás, Balogh Máté, Rácz Ádám, Rauf Rajmund, Busa Tamás, Kurucz Patrik, Deményi József, Benke Erik, Soós Dániel, Nagy István Edző. Elöl: Mojzes Zoltán, Berki János, Nagy Zorán, Mamuzsits Tamás, Szabó Krisztián, Csordás István
Fotó: Munkatársunktól

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában