kosárlabda

2021.01.09. 07:00

Utazik a Baja és a Kőrös, itthon a KKC

A héten a négy országos bajnokságban szereplő Bács-Kiskun megyei kosárlabda-együttesből három lép pályára.

Vincze Miklós

Kecskeméti KC - Zsíros Akadémia Kőbánya Kosárlabda Akadémia

Fotó: Bús Csaba

A mérkőzések sorát szombaton kezdi meg a női amatőr NB I. Zöld csoportjában szereplő Kecskeméti KC. Kónya Levente tanítványai 16 órai kezdettel fogadják a Szolnoki Máv gárdáját. Igazi helyosztó rangadó lesz ez a mérkőzés, ugyanis a tizennégy csapatos mezőnyben a Kecskeméti KC jelenleg a 9., a Szolnoki MÁV pedig a 10. helyet foglalja el.

Szombaton 17 órai kezdettel Veszprémben meccsel a Nagykőrösi Sólymok. Pokoli nehéz januári menetelés közben van Lakosa Zsolt csapata, az első feladatot, a fővárosi kirándulást nem is sikerült megfelelően megoldania az egyébként remek szellemiségű, mentalitású társaságnak. Sok idejük nem volt tépelődni a Honvédtől elszenvedett vereség miatt, hiszen máris egy újabb, rettentően nehéz feladat vár rájuk. Vendéglátójuk, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém jelenleg az ötödik helyen áll a férfi NB I./B Piros csoportjának a tabelláján, az idény előtt a célként maguk elé a bentmaradást kitűző nagykőrösiek pedig jelenleg a 10-ek a tizennégy klubot felvonultató mezőnyben.

A sort vasárnap délután a női második vonalban, tehát a női amatőr NB I. Piros csoportjában szereplő Bajai Női Kosárlabda Klub zárja. Ők 14 órai kezdettel lépnek pályára vasárnap az NKA-Pécs PEAC otthonában. A tizenhat csapatos mezőnyben a vendéglátók jelenleg a 12. helyen állnak, a bajai hölgyek pedig, akik az idény elején sokáig a táblázat alján szerénykedtek, egy remek decemberi hajrának köszönhetően már a 8. helyezettként utaznak el a Baranya megyei mérkőzésre.

Kónya Levente, a KKC edzője adja ki a taktikát
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában